Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ισχυρός σεισμός 5,9R στην Κεφαλονιά - Αισθητός και στην Ηλεία (νεότερο 10:30 + VIDEO)

Ανάστατοι ξανά οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς μετά τη νέα ισχυρη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9R λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δόνηση έχουν πέσει μάντρες που οδηγούν στην κύρια είσοδο του Νοσοκομείου Ληξουρίου, ενώ έχει αποκολληθεί ένα κομμάτι από την προβλήτα στο λιμάνι του Ληξουρίου.
Υπάρχουν και κάποιοι μικροτραυματισμοί που προκλήθηκαν στην προσπάθεια να βγουν από το σπίτι ή από πτώσεις αντικειμένων.
Εννέα ελαφρά τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός σύμφωνα με τον.....
διοικητή του νοσοκομείου Ληξουρίου, Διονύση Μαρκάτο.
Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε επιτυχώς δύο περιπτώσεις ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια του από πτώσεις αντικειμένων.
Σε νεώτερες δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για νέο σεισμικό γεγονός που προήλθε από διαφορετική σεισμική εστία του ιδίου ρήγματος της Κεφαλονιάς. Η εστία αυτή πρόσθεσε ο κ. Λέκκας ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό της περασμένης εβδομάδας.
Για φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου έκανε λόγο ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με πληροφρίες στην Κεφαλονιά σπεύδουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συντονίσουν την καταγραφή των ζημιών.
Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο «Δευκαλίων» και στο νησί αναμένεται να καταφτάσει ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 και ένα πολεμικό πλοίο με φάρμακα και ρούχα για ενίσχυση των πληγέντων.
Πηγή: inkefalonia.gr
Νεότερη ενημέρωση 05:30 Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο «ανεβάζει» στους 6,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ το μέγεθος του σεισμού, με επίκεντρο 20 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Δεν έχει τελειωμό το μαρτύριο των κατοίκων της Κεφαλονιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, καθώς στις 05:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9R, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, με επίκεντρο 12 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 5χλμ.
Ο σεισμός είχε υψηλή ένταση, καθώς αναστατώθηκε και πάλι η περιοχή της Ηλείας και της Αχαΐας.
Στις 05:16 ακολούθησε μετασεισμός 4,5R στο ίδιο σημείο.
Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ