Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΤΑ-Νέα κατάληψη από τους σπουδαστές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου

Ξανά υπό κατάληψη από τους σπουδαστές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου τελούν από προχθές το πρωί ο Διοικητήριο και οι χώροι διδασκαλίας στους Κωστακιούς, καθώς όπως οι σπουδαστές μεταφέρουν σε ανακοίνωσή τους «παρά την δική τους υποχώρηση και το διάστημα του ενός...
τουλάχιστον μήνα που πέρασε τελικά δεν γίνονται κανονικά τα μαθήματά τους. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι σπουδαστές διαμαρτύρονται αυτή τη φορά διότι όπως μεταφέρουν οι ακυρώσεις μαθημάτων διαδέχονται η μια την άλλη και σε πολλά μουσικά όργανα δεν έχουν γίνει μαθήματα. «Η διοίκηση μας διαβεβαίωσε πως από την στιγμή που θα ανοίξουμε όλα θα λειτουργήσουν ρολόι! Έχοντας στην διάθεση μόνο 10 αντί 13 εβδομάδες μάθημα ήδη από τις πρώτες ημέρες έως και σήμερα οπού διανύουμε την 4η εβδομάδα, οι ματαιώσεις μαθημάτων και τα προβλήματα είναι εμφανή όσο ποτέ! 
Μαθήματα οργάνων όπως μπουζούκι, βιολί, ηλ. κιθάρα, πιάνο, μπάσο έχουν πραγματοποιηθεί μόνο μια φορά. Μαθήματα όπως παιδαγωγική και η διδακτική του οργάνου δεν θα πραγματοποιηθούν αυτό το εξάμηνο. Διαφορετικά όργανα όπως, νεϊ και καβάλ, διδάσκονται στο ίδιο μάθημα από καθηγητή που για το δεύτερο όχι μόνο δεν έχει αξιολογηθεί αλλά ούτε είχε κάνει καν αίτηση.Τμήματα μουσικών συνόλων έχουν πραγματοποιηθεί μια φορά ή και καθόλου. 
Οι ενημερώσεις για τις ματαιώσεις πολλές φορές γίνονται μετά το πέρας της προκαθορισμένης ώρας έναρξης των μαθημάτων. Είναι προφανές πως οι 6 διδακτικές εβδομάδες που απομένουν όχι μόνο δεν αρκούν για να πραγματοποιηθούν τα από το νόμο απαραίτητα μαθήματα αλλά και δεν έχει γίνει καμία αναπλήρωση αυτών».Την Παρασκευή το μεσημέρι οι σπουδαστές εξέδωσαν ανακοίνωση τύπου αναφερόμενοι στη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και τους λόγους της νέας κινητοποίησης μεταφέροντας την εικόνα από την εγκατάλειψη του Τμήματος πολλών φοιτητών καθώς τελικά επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές τους διαφωνίες και μαθήματα ακυρώνονται.
Η ανακοίνωσή τους αυτή τη φορά είναι πραγματικά καταπέλτης, αναφέροντας σχετικά: «6 Φεβρουαρίου 2015 Σιχαθήκαμε την αδικία, την ανηθικότητα και το ψέμα! Ήρθαμε να σπουδάσουμε αλλά μόνο αυτό δεν κάνουμε, ή μάλλον σπουδάζουμε με άλλον τρόπο. Σαράντα και μία μέρες κατάληψης δεν ήταν μικρή εμπειρία αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτό.Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους πολύ κατώτερους των περιστάσεων και του έργου που τους έχει ανατεθεί να επιτελέσουν. Εκτός από αριθμούς και νούμερα δεν βλέπουν και δεν ακούν τίποτε γύρω τους.
Συμφοιτητές ξενοικιάζουν και διακόπτουν τις σπουδές τους γιατί η αλήθεια είναι πως το Τμήμα που γνωρίσαμε δεν υπάρχει πια! Έχει αλλάξει και το νιώθουμε όλοι όταν βρισκόμαστε στον χώρο του ΤΕΙ. Πάρα πολλοί είναι οι συμφοιτητές μας που εγκαταλείπουν την Άρτα διότι σιχαθήκαν ακόμα περισσότερο τους διοικούντες και μπουχτίσαν από τις προσβλητικές της ενέργειες, που μας υποτιμούν ως ανθρώπους και ως ακαδημαϊκούς πολίτες. Η δυσφήμιση του Τμήματος μόνο κακό μπορεί να κάνει τόσο στο ίδρυμα, όσο και στην τοπική κοινωνία, η οποία το έχει αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια. Ποιος φοιτητής θα θελήσει να έρθει στην Άρτα την επόμενη χρονιά, όταν όλος ο μουσικός κόσμος της Ελλάδας παρακολουθεί όσα γίνονται στην πόλη μας και στη σχολή μας με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και του κ. Αναστάσιου Τσίνα ειδικότερα; 
Είκοσι καθηγητές αποκλείστηκαν από το Ίδρυμα επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι μεταξύ τους διεκδικώντας τα αυτονόητα. Νέοι υποψήφιοι επίσης δεν υπέγραψαν αντιλαμβανόμενοι την παρανομία αλλά και την ανήθικη, αντιακαδημαϊκή και αντισυναδελφική στάση της Διοίκησης. Κάποιοι μάλιστα βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους με ανοιχτές επιστολές. Η αλληλεγγύη και η ανιδιοτέλεια στην σημερινή κοινωνία υπάρχει, δεν είναι ουτοπία! Το μεγαλύτερο μάθημα που θα μπορούσαν να μας παραδώσουν ήταν αυτό.Είμαστε εδώ και φωνάζουμε! Είμαστε παρόντες διότι το μέλλον του Τμήματος μας ανήκει και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν Τσίνα και σε κανένα ιδιοτελές συμφέρον. Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 5ης Φεβρουαρίου του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΛΠΜ, Είμαστε πάλι στο Διοικητήριο του ΤΕΙ Ηπείρου και στο Τμήμα, τα οποία από σήμερα τελούν υπό κατάληψη!Απέναντι στη διαχειριστική λογική των διοικούντων και των "προγραμματάκηδων", στη λογική "Φορτσάκη" έχουμε να αντιτάξουμε την αλήθεια, το ήθος μας και το όραμά μας. Δεν θα υποχωρήσουμε έως ότου παραιτηθεί από διευθυντής της σχολής μας ο κος Αναστάσιος Τσίνας, ο οποίος είναι υπαίτιος για την αποσάθρωση του Τμήματος, και ανακληθεί o αποκλεισμός των καθηγητών στους οποίους αξιοκρατικά και δικαίως ανήκουν οι θέσεις αυτές.
Σύλλογος Σπουδαστών ΤΛΠΜ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ