Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου επανήρθε στο ιστορικό κτήριό του.

Το διδακτήριο του ιστορικού Δημοτικού σχολείου του Αγρινίου στην ενορία του Αγ. Χριστοφόρου, που συνδυάζει πλέον το παραδοσιακό με το σύγχρονο, ξεκίνησε επίσημα από σήμερα τη λειτουργία του στον φυσικό του χώρο. Οι τεράστιες προσπάθειες του Συλλόγου γονέων, που ξεπέρασαν την γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις ένταξης για χρηματοδότησή του και ύστερα από διάφορες παλινωδίες υπηρεσιών και παραγόντων και με την........
τεράστια ταλαιπωρία των μικρών μαθητών να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις από τη γειτονιά τους, δοθείσης της ευκαιρίας και των προσεχών δημοτικών εκλογών, ελέησαν να το παραδώσουν σήμερα επίσημα στην εκπαιδευτική κοινότητα (ευτυχώς σεμνά).
Η δημοτική αρχή στο Δ.Τ. δεν αναφέρει καν τις κινητοποιήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών για να φτιαχτεί το νέο κτήριο, όταν πολλοί είχαν ξεχάσει τα παιδιά και τους δασκάλους στα λυόμενα.....  
Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο όπου έγινε αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς και ανέγερση νέας πτέρυγας.
Σήμερα, Τρίτη  8 Απριλίου,  πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου τελετή αγιασμού στην οποία παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, η αντιδήμαρχος κ. Κων/να Κατσαρή και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστος Κορδολαίμης.
    Στην τελετή, χαιρετισμό απηύθυναν, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Πάνος Μποκώρος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Θωμάς Λευτεράτος, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Αλέξης Μαστρογιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων κ. Σπύρος Αδάμης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ηλίας Λαίνας και ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Δερβίσης.

  Το υπάρχον διδακτήριο που ανακαινίστηκε, περιλαμβάνει 4 αίθουσες, βιβλιοθήκη, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήρια και γραφεία καθηγητών και το νέο διδακτήριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, ισόγειο, υπόγειο, Α΄ όροφο ενώ πραγματοποιήθηκαν  εργασίες ανάπλασης του αύλειου χώρου, δημιουργήθηκαν αθλητικοί χώροι και χώροι πρασίνου. Περιλαμβάνει συνολικά 9 αίθουσες, γραφεία καθηγητών και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ώστε το σχολικό συγκρότημα να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη και για τα δύο κτίρια ανέρχεται σε 4.275.000,00 Ευρώ και μετά το συμφωνητικό σε 1.926.000,00 ευρώ.

Από το Δ.Τ. του Δήμου Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ