Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Δικαστήριο δικαίωσε 18 απολυμένους σχολικούς φύλακες στο Αίγιο

Ιστορική απόφαση, την πρώτη που εκδίδεται επί αγωγής και όχι επί αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων, πήρε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου, το οποίο δικαίωσε συνολικά 18 σχολικούς φύλακες του Δήμου Αιγιαλείας που είχαν καταφύγει σ’ αυτό όταν τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με την απόφαση, ο δήμος υποχρεώνεται πλέον να αποδεχθεί εκ νέου τις υπηρεσίες τους με τους.......
όρους και την αμοιβή που είχαν παλιά. Σε διαφορετική περίπτωση, η ποινή θα είναι 100 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.
Το δικαστήριο έγινε πριν από δύο μήνες, η απόφαση βγήκε προχθές και πλέον αποτελεί τον «μπούσουλα» για παρόμοιες υποθέσεις αγωγών ανά την ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «η διαδικασία θέσης των φυλάκων σε διαθεσιμότητα αντιβαίνει σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος». Οπως δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ένας εκ των δικηγόρων που εκπροσώπησαν τους φύλακες στο δικαστήριο, ο κ. Παναγιώτης Καποτάς, «η απόφαση ήταν αναμενόμενο να βγει υπέρ των σχολικών φυλάκων, καθώς η διαθεσιμότητα αντιβαίνει στην 3354/2013 γνωμοδότηση του ΣτΕ, που λέει ότι δεν μπορεί κάποιος να τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας συλλήβδην, δίχως αξιολόγηση. Για να σας το δώσω να το καταλάβετε καλύτερα, δείτε το ανάποδα: Οπως μια πρόσληψη υπαλλήλου υπακούει σε κάποια κριτήρια, έτσι πρέπει να ισχύει και με την απόλυση. Δεν μπορεί να γίνεται άκριτα μια τέτοια διαδικασία χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν τα κριτήρια αξιολόγησης. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής».
Ο κ. Καποτάς πρόσθεσε επίσης πως το γεγονός ότι η απόφαση προήλθε από αίτηση αγωγής και όχι ασφαλιστικών μέτρων την κάνει ακόμα πιο αυστηρή, καθώς το δικαστήριο βασίστηκε σε αιτιολογία/αποδεικτικά στοιχεία και όχι σε πιθανολόγηση των δεδομένων που κατατέθηκαν στο δικαστήριο. Να σημειωθεί, τέλος, ότι υπέρ του αιτήματος των σχολικών φυλάκων είχαν τοποθετηθεί τόσο ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Σταύρος Θεοδωρακόπουλος, όσο και ο γραμματέας του δήμου, Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ