Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Προεκλογικοί έλεγχοι ή αποπροσανατολισμός για τα προνοιακά επιδόματα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας (;)

Ο κ. Βρούτσης ενώ έχει ξεθεμελιώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και αφού έβαλε αυτός και η κυβέρνησή του την Ελληνική κοινωνία στο "γύψο", τώρα πασχίζει να "αποκαλύψει" τα "μεγάλα" σκάνδαλα στα προνοιακά επιδόματα (των κατατρεγμένων της ζωής), που έριξαν λέει έξω το κράτος!
          Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμΕΑ κΓ. Βαρδακαστάνης
Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, που δίνει αέρα στους μεγαλοεφοπλιστές και τα μονοπώλια δε κάνει κουβέντα για τα σκάνδαλα που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για την λίστα.......
Λαγκάρτ ο κ. Βρούτσης και το κόμμα του μαζί με τη μεγάλη "δημοκρατική" παράταξη ποιούν την νήσα. Ταυτόχρονα το πολυεθνικό κεφάλαιο στη χώρα μας μένει ανέγγιχτο από τις κυβερνήσεις της τρόικας και των υπερατλαντικών δυνάμεων.
Προσπαθεί η συγκυβέρνηση να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη  να φτιάξει παντού ενόχους και για το λόγο αυτό στοχοποιείται κάθε κοινωνική ομάδα, αφού πρώτα τις εξαθλιώνει με τις μνημονιακές πολιτικές, που και ο ίδιος υπηρετεί με "νύχια και με δόντια" !
Οι κινήσεις αυτές είναι για το φαίνεστε και λιγότερο για το είναι. Αν έχει γίνει κάτι επιλήψιμο  το όφελος θα είναι μηδαμινό για τον ελληνικό λαό, διότι κάθε ποσό που εισπράττεται πηγαίνει στο "φιλόπτωχο" ταμία υπέρ των δανειστών. Τα ερωτήματα είναι πολλά από αυτή την ταχεία εφόρμηση των λαγωνικών του υπουργείου του κ. Βρούτση ενώ στις περιπτώσεις καταβολής των νόμιμων αναπηρικών επιδομάτων κ.λ.π. η κρατική μηχανή ασθμαίνουσα αδιαφορεί για το πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι όταν τους δίνει το μικρό επίδομα όταν θυμάται και ύστερα από τις μεγάλες διαμαρτυρίες του αναπηρικού κινήματος! ΝΑΙ άνθρωποι είναι.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η όλη «επιχείρηση» «καθαρά χέρια» δεν είναι κάποια κίνηση τρομοκράτισης και εκλογικής ομηρίας αυτών των οικογενειών μια παλιά προσφιλή τακτική των πολιτικάντηδων των κομματικών γραφείων, που στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε γνωρίσει πολύ καλά.
Θα παρακαλούσαμε για την ενημέρωση των αναγνωστών μας όταν καταλήξουν τα πορίσματα των επιτροπών των ΚΕΠΑ να τα  έχουμε, όπως επίσης και τα ονόματα των επιτροπών, πού έδιδαν τα αναπηρικά επιδόματα «Μαϊμού» αν τα έδιδαν, για να δούμε τελικά ποιοι είναι και οι «ηθικοί αυτουργοί» της ασυδοσίας της εξουσίας, που υπήρξε και της ανάλγητης κοινωνικής πολιτικής που συνεχίζει να υπάρχει σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, που έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.  
Πάντως το θέμα το παρακολουθούμε και επανέρθουμε σύντομα με τις δηλώσεις του Προέδρου του Νομαρχιακού Συλλογου Αναπήρων «ΕΛΠΙΔΑ» Θ. Μαδιά και της Εθνικής Συνομοσπονδίας του κ. Γ. Βαρδακαστάνη
Δείτε το σημερινό Δελτίο Τύπου του γραφείου του κ. Βρούτση για το θέμα:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου

ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΕΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Αθήνα, 12 Αυγούστου 2013 
Ποσοστό 20,45% των εξετασθέντων, κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα. Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 44 εξετασθέντων επιδοματούχων, οι 9 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα ενώ 35 από αυτούς το δικαιούνταν.
Επίσης, ποσοστό 27,38% των εξετασθέντων, κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων τυφλότητας στο ίδιο νομό, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα. Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 336 εξετασθέντων επιδοματούχων, οι 92 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα ενώ 244 το δικαιούνταν.
Συγχρόνως, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της μη προσέλευσης και της αναβολής εξέτασης περιστατικών τόσο στην περίπτωση των επιδοματούχων κωφαλαλίας -83 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 51%) και 36 περιπτώσεις αναβλήθηκαν (ποσοστό 22,08% στο σύνολο των περιστατικών)- όσο και στην περίπτωση των επιδοματούχων τυφλότητας -266 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 41,56%) και 23 περιπτώσεις αναβλήθηκαν (ποσοστό 3,59% στο σύνολο των περιστατικών). Για λόγους χρηστής διοίκησης, η αρμόδια διεύθυνση θα διεξάγει εκ νέου ελέγχους εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
Σε όσους επιδοματούχους δεν προσέλθουν για εξέταση είτε δεν προσκομίσουν τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά θα διακοπεί η καταβολή του επιδόματος.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Τα ευρήματα των επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας και τυφλότητας και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κατέδειξαν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Ήδη έχουν αποσταλεί τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και έχει διακοπεί η καταβολή του επιδόματος σε όσους το λάμβαναν παράνομα. Δυστυχώς, αδικαιολόγητα μεγάλο ποσοστό δεν προσήλθε στους ελέγχους. Για αυτούς τους επιδοματούχους δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στο πλαίσιο νέου ελέγχου που θα διεξαχθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, να προσέλθουν ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα καταβολής του επιδόματός τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διακοπεί και γι’ αυτούς η χορήγηση του επιδόματος. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, όπως έχουμε δεσμευτεί άλλωστε, ώστε τα επιδόματα να χορηγούνται αποκλειστικά σε αυτούς που πραγματικά τα δικαιούνται και τα έχουν ανάγκη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ