Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Βασίλης Κορκίδης από Λαμία: «Έχουν σχέδιο να μας καταστρέψουν»

Επίθεση στην τρόικα και την Κυβέρνηση από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ ...

Η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα δέχεται πόλεμο από την Τρόικα και την τρικομματική κυβέρνηση ανέφερε χθες από τη Λαμία ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς για......
τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.



Στην ομιλία του ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι με την εφαρμογή του μνημονίου υπάρχει σχέδιο να εξοντώσουν τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και το σχέδιο αυτό ονομάζεται δημιουργική καταστροφή με στόχο να ανοίξουν το δρόμο στα μεγάλα συμφέροντα.



Σύμφωνα με την άποψη του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου το μοντέλο που επιδιώκουν να εφαρμόσουν οι δανειστές μας δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί πουθενά στον κόσμο ενώ πρόσθεσε ότι ολόκληρη η ευρώπη έχει κάνει στροφή στη μικρή και μεσαία επιχείρηση αφού μόνο αυτός είναι ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας.



Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ από το βήμα της ημερίδας κατήγγειλε ως αντιαναπτυξιακή την πολιτική της Τρόικας και της κυβέρνησης μιλώντας για τους ντελάληδες της ανάπτυξης που καθημερινά ανακοινώνουν επενδύσεις από το Κατάρ, την Κίνα και άλλες ξένες χώρες αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν εχει δει κανέναν από αυτούς τους υποψήφιους επενδυτές.



Φαντάζεται κανείς σημείωσε ο κ. Κορκίδης ότι τα επόμενα χρόνια θα έρθουν στην Ελλάδα 100 γίγαντες θα στήσουν επιχειρήσεις και θα αρχίσουν να προσλαμβάνουν κόσμο και ετσι θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας;



Όσον αφορά το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο κ. Κορκίδης ζήτησε να συμπεριληφθούν αυτόματα στη ρύθμιση των 48 δόσεων οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του καταιγισμού των μέτρων του μνημονίου.



«Δεν είμαστε μπαταχτσήδες» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ και κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τιμωρητική πολιτική σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παγώνοντας ακόμα και τις ποινικές διώξεις που εξευτελίζουν τους εμπόρους.



Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν οι περισσότεροι οφειλέτες χρωστάνε ποσά κάτω από 3000 ευρώ τόνισε ο κ. Κορκίδης γι' αυτό και πρότεινε την καθιέρωση μόνιμης και διαρκούς ρύθμισης για την εντός κρίσης μικρομεσαία επιχείρηση με σκοπό την αυτόματη ένταξη σε όλες τις υπάρχουσες φορολογικές, ασφαλιστικές και δανειακές ρυθμίσεις για αποφυγή της οικονομικής βίας και των ποινικών διώξεων.



Από το βήμα της ημερίδας ο Πρόεδρος ΕΣΕΕ αναφέρθηκε και στο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές απορρίπτοντας το επιχείρημα της Κυβέρνησης ότι το άνοιγμα των καταστημάτων θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.



«Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον λόγο για τον οποίο το Υπουργείο εξακολουθεί τα «μπρος - πίσω» στο θέμα των Κυριακών, όταν η πρόταση έχει καταδικαστεί από το σύνολο σχεδόν της αγοράς και της κοινωνίας και υπονομεύει την ανάπτυξη» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.



Ο κ. Κορκίδης πρότεινε τη δημιουργία μιας Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρών Επιχειρήσεων με τραπεζικές εγγυοδοτικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες αποκλειστικά για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, η οποία θα μπορούσε να προέλθει αμέσως από τη δομή των Συνεταιριστικών Τραπεζών και να εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο σε έναν κλάδο. Επανέλαβε την πρόταση της ΕΣΕΕ για δράσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν διαθέσιμους πόρους από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που και θα επιτρέψουν στις εμπορικές επιχειρήσεις να μετατραπούν από μικρο-εισαγωγικές σε μικρο-εξαγωγικές.



Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που άντεξαν τα έξι χρόνια της ύφεσης αξίζουν καλύτερης τύχης και κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφθεί σε μικρή κλίμακα εννοώντας να εγκαταλείψει τα μεγαλεπίβολα σχέδιά της για προσέλκυση επενδυτών από την Κίνα και το Κατάρ και να πάρει μέτρα που θα στηρίξουν πραγματικά τη μικρή και μεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα.



Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέκος Διαμαντάρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς Δημήτρης Σαμαράς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας Γιάννης Βλαχογιάννης και ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην βουλευτής Φθιώτιδας Θεόδωρος Χειμάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ