Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

"Ελεύθερη και ασφαλής πρόσβαση προς την Πρασιά"

Αναφορά Γ. Βαρεμένου, Μαρίας Τρανταφύλλου  και 5 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή μεταφέρουν την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Πρασιάς 
Για άλλη μια φορά η κραυγή των κατοίκων της Πρασιάς για τον αποκλεισμό του χωριού τους έφτασε στην Βουλή.
Αυτή την φορά ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας του Σύριζα κ. Γιώργος Βαρεμένος μαζί με έξι βουλευτές του κόμματος της Κουμουνδούρου κατέθεσαν αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην οποία επισυνάπτουν την επιστολή της Κίνησης Πολιτών (ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε) και ζητούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν η ελεύθερη και ασφαλής πρόσβαση από και προς το χωριό.
Δείτε τι τονίζουν στην αναφορά τους οι Βουλευτές...
"Κύριοι Υπουργοί,
Οι κάτοικοι των συνοικισμών της Πρασιάς Ευρυτανίας, του πιο ορεινού και απομακρυσμένου χωριού της δυτικής περιοχής του νομού, παραμένουν αποκλεισμένοι επί 15 ημέρες ήδη λόγω των αλλεπάλληλων κατολισθήσεων που συμβαίνουν στην περιοχή.
Η διαμόρφωση μιας προσωρινής πρόσβασης, από τα Κέδρα, αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα την αδυναμία των ηλικιωμένων κατοίκων να επισκεφθούν το Αγροτικό Ιατρείο, τη μεγάλη δυσκολία των παιδιών να φτάσουν στο σχολείο τους και την εντεινόμενη δυσχέρεια να εξασφαλισθούν τα αναγκαία τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Επειδή η παρούσα κατάσταση, για τους 210 μόνιμους κατοίκους, δεν σημαίνει απλώς τη δυσάρεστη εμπειρία του αποκλεισμού, αλλά και εγκυμονεί προφανείς κινδύνους για την υγεία και τη ζωή τους, σας αναφέρουμε το πρόβλημα, θέτουμε υπόψη σας σχετική επιστολή διαμαρτυρίας της Κίνησης Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας και ζητούμε να λάβετε, με κατανόηση του επείγοντος χαρακτήρα του θέματος, όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν η ελεύθερη και ασφαλής πρόσβαση από και προς το χωριό.
Οι αναφέροντες βουλευτές
Γιώργος Βαρεμένος 
Απόστολος Αλεξόπουλος
Βασίλης Κυριακάκης
Νίκος Μιχαλάκης
Γιάννης Σταθάς
Μαρία Τριανταφύλλου
Δημήτρης Τσουκαλάς
Με πληροφορίες απο το http://prassia-eyrytanias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ