Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία Ν. Μωραϊτη του ΚΚΕ: Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2013

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. 
Θα κάνω ένα σχόλιο για αυτά που ζήσαμε πριν από λίγο. Καλούμε την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να μην παρασυρθούν από στείρες αντιπαραθέσεις, να δουν τον πραγματικό αντίπαλο που είναι τα μονοπώλια και όσους τα υπηρετούν, να οργανώσουν τον αγώνα τους για την .... ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. 
Ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2013 κλιμακώνει τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου για να βγει όσο γίνεται με μικρότερες απώλειες το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια. 
Ο Προϋπολογισμός, κύριοι της συγκυβέρνησης, είναι βαθιά ταξικός. Σκορπάει παραπέρα τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Περνάει μεγάλα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων στην απόλυτη, στην ακραία φτώχεια, στη δυστυχία. Δεν αφήνετε τίποτα όρθιο, ισοπεδώνετε τα πάντα, τα εργασιακά, την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τις συντάξεις. 

Αυτά τα μέτρα που περάσατε μέσα από το πολυνομοσχέδιο και θα περάσετε από τον Προϋπολογισμό δεν είναι τα τελευταία. Οι θυσίες του λαού δεν έχουν τέλος. Η κρίση δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο. Έρχονται νέα μέτρα, νέα πακέτα που θα είναι μόνιμα και σταθερά. 

Θέλετε να μειώσετε δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης προς όφελος της πλουτοκρατίας. Η βαρβαρότητα, όμως, της πολιτικής σας φτάνει στην κορύφωσή της και επιτίθεστε με μένος στους πιο φτωχούς, στους πιο εξαθλιωμένους συνταξιούχους, στους αγρότες, τους συνταξιούχους των 360 ευρώ. Τους μειώνετε κατά 20% τις συντάξεις πείνας που παίρνουν σήμερα, ενώ από την άλλη μεριά αυξάνετε τις εισφορές πάνω από το 20% στην ασφάλιση στην υγεία. Τους επιβάλλετε ταυτόχρονα χαράτσια 1 ευρώ για τη συνταγογράφηση και 25 ευρώ για να μπουν στα νοσοκομεία. Τους αναγκάζετε να πεθαίνουν στα σπίτια τους χωρίς φάρμακα, χωρίς περίθαλψη. 

Η βαρβαρότητα, όμως, αυτής της πολιτικής δεν έχει τελειωμό. Κόβετε τις συντάξεις του ΟΓΑ σε υπερήλικες που ξενιτεύτηκαν λίγα χρόνια και παίρνουν σήμερα συντάξεις «χαρτζιλίκι» των 100, 150 ευρώ. Σε αυτούς είστε αυστηροί. Στους άλλους, όμως, που παίρνουν δυο και τρεις συντάξεις, 4.000 και 5.000 ευρώ, τους κόβετε το 20%. Είναι βαθιά ταξική η πολιτική σας. 

(AM)
(SM) 

Η επίθεση, όμως, στη φτωχομεσαία αγροτιά δεν έχει τελειωμό. Έχουμε δραστική μείωση στην επιστροφή του ΦΠΑ, αύξηση 214% στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο. 

Έχουμε, φίλοι της συγκυβέρνησης, transit πετρέλαιο για τα καράβια των εφοπλιστών, όχι όμως για τα τρακτέρ των αγροτών για να παράγουν. 

Χθες εδώ έπεσαν οι μάσκες από τη νεοναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή, που με τον εισηγητή της έδωσε πραγματικά μάχη για να σώσει τους εφοπλιστές από τα «ψίχουλα» φόρου που τους επιβάλλετε για τα μάτια του κόσμου. Δεν ανέφερε, όμως, τίποτα για το καμποτάζ, που χρόνια αγωνίζονται οι ναυτεργάτες για να υπάρχουν συνθήκες εργασίας, για να υπάρχουν ελληνικά πληρώματα. Η Χρυσή Αυγή είναι το αποκούμπι του συστήματος, στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής, εκφράζει τα συμφέροντα του πιο σκληρού πυρήνα του συστήματος, των εφοπλιστών. 

Η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον Προϋπολογισμό και με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014-2020 «θερίζει» στην κυριολεξία το πενιχρό εισόδημα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Θα ξεκληρίσει βίαια, μαζικά μεγάλα τμήματα μικρομεσαίων γεωργών, κτηνοτρόφων, ψαράδων για να μαζευτεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Το κάνατε στις γαλακτοβιομηχανίες, ξεπουλώντας και το τελευταίο στήριγμα των κτηνοτρόφων, τη «Δωδώνη». Το κάνετε στις ζωοτροφές. Πέντε μεγαλέμποροι, μεγαλοεισαγωγείς, λυμαίνονται το χώρο. 

Η αρνητική εξέλιξη για τη φτωχή αγροτιά φαίνεται και μέσα από τη δραστική, δραματική μείωση των δαπανών στον αγροτικό τομέα. Μέσα από τον Προϋπολογισμό που συζητούμε, τα κονδύλια που προβλέπονται για την αγροτική οικονομία είναι μειωμένα κατά 8,5% συγκριτικά με το 2012 και κατά 25% περίπου συγκριτικά με το 2011, που ήδη ήταν πετσοκομμένα και ήταν πολύ κάτω από τις ανάγκες της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μαζικό ξεκλήρισμα είκοσι χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών κάθε χρόνο. 

Μειωμένα είναι και τα ποσά συγκριτικά με το 2012 σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Αυξάνετε τα όρια συνταξιοδότησης των αγροτών. Τους στέλνετε να δουλεύουν μέχρι τον τάφο πληρώνοντας για σαράντα έξι ολόκληρα χρόνια ασφάλιση και μετά παίρνουν συντάξεις «ψίχουλα». 

Μια κουβέντα θέλω να πω για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών. Τους περάσατε θηλιά στο λαιμό. Τους καταχρεώσατε στις τράπεζες. Τους τάξατε μεταξωτές κορδέλες και αποδείχθηκαν φύκια και τώρα θα χάσουν αυγά και καλάθια. 

Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Είναι βάρβαρος, συγκεντρώνει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο. 

Καλούμε τους αγρότες που έπεσαν στην παγίδα των φωτοβολταϊκών να βγάλουν συμπεράσματα, να θυμηθούν τι τους έλεγε το ΚΚΕ, που δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. 

Ο Προϋπολογισμός λειτουργεί σαν εργαλείο εφαρμογής της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αλλά και σαν εργαλείο για την εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών. 

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση του αποπροσανατολισμού, που καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορεί μία άλλη Κυβέρνηση να αναστρέψει την πορεία εξαθλίωσης του λαού χωρίς να συγκρουστεί με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μεγάλο ψέμα. Όποιο μείγμα διαχείρισης και αν εφαρμοστεί, δεν θα είναι προς όφελος του λαού, γιατί το κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα είναι ποιος κατέχει την εξουσία, τα μέσα παραγωγής, το κεφάλαιο ή οι εργάτες. 

Γι’ αυτό το ΚΚΕ καλεί σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία, ανυπακοή, όχι μόνο στα μέτρα, στον Προϋπολογισμό, όχι μόνο σε όλες τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, αλλά ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στο σύστημα και σε όσους το υπηρετούν, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ