Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Spiegel: “Γιατί οι Έλληνες θα ψηφίσουν τον Τσίπρα”

Αν και μέχρι πριν λίγους μήνες το περιοδικό τον χαρακτήριζε “άξεστο” και “εκβιαστή”, τώρα τον λέει γοητευτικό πολιτικό αστέρα.

Το περιοδικό Spiegel λέει οτι ο Αλέξης Τσίπρας, πιθανότατα θα είναι ο νικητής των επερχόμενων ελληνικών εκλογών.
Σε άρθρο του με τίτλο “Γιατί οι Έλληνες θα ψηφίσουν τον Τσίπρα” το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μόνη εναλλακτική στην “κατεστημένη γεροντοκρατία” της ελληνικής πολιτικής σκηνής και αναφέρει ότι .....
μέχρι το 2009 βασιζόταν σε ένα άρρητο “κοινωνικό συμβόλαιο”.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας έφερε και την χρεοκοπία των κομμάτων και οδήγησε εκ των πραγμάτων στην κατάργηση του παλιού κοινωνικού συμβολαίου.
Την ίδια ώρα η τρόικα της ΕΚΤ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ “έχασε κάθε αξιοπιστία επειδή συνεργάστηκε με την κατεστημένη τάξη, η οποία έχει καταρρακωθεί”.
“Συνεπώς, ένας πολιτικός δεν χρειάζεται να είναι μια δημαγωγική ιδιοφυία για να τιθασεύσει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού, όπως κάνει τώρα ο Τσίπρας. Και η πρόταση της Άγκελα Μέρκελ να διεξάγει η Ελλάδα δημοψήφισμα για την παραμονή της στην ευρωζώνη κάνει την ζωή πιο εύκολη για τον ακροαριστερό υποψήφιο” καταλήγει το Spiegel. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ