Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
------------------------------------------------------------
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Καλογερά Παύλου σε συνεργασία με ....
τις κατά τόπους Υπηρεσίες Αγωγής Υγείας  των Περιφερειακών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ολοκλήρωσε μια σειρά από σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο εκτός ωρών διδασκαλίας (απογευματινές ώρες) και ολοκληρώθηκαν σε επτά (7) δίωρες συναντήσεις.
Η σειρά των μαθημάτων ήταν η παρακάτω.
·        Μάθημα 1:       Θλάσεις-Τραύματα - Αιμορραγίες.
·        Μάθημα 2:       Δήγματα ζώων – Αλλεργίες - Εγκαύματα.
·        Μάθημα 3:       Κακώσεις Σκελετού (Διάστρεμμα – Εξάρθρημα - Κατάγματα).
·        Μάθημα 4:       Δηλητηριάσεις - Καρδιακές προσβολές- Λιποθυμία.
·        Μάθημα 5:       Ηλεκτροπληξία – Επιληψία - Ξένα Σώματα
·        Μάθημα 6:       Ασφυξία-Τεχνητή Αναπνοή – ΚΑΡΠΑ.
·        Μάθημα 7:       Πρακτική Άσκηση - Αξιολόγηση.
Η υλοποίηση του σεμιναρίου στο Αγρίνιο έγινε από την Εκπαιδεύτρια-Νοσηλεύτρια του Περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα.  Τσούτσικου Αρετή, στο Μεσολόγγι από την Εκπαιδεύτρια-Νοσηλεύτρια του Περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Λουκά Ελένη και στη Ναύπακτο από την Εκπαιδεύτρια-Νοσηλεύτρια του Περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Γεωργακοπούλου Μαρίνα.
Εξήντα (60) εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τα Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στο Αγρίνιο, δεκαέξι (16) στο Μεσολόγγι και είκοσι πέντε (25) στη Ναύπακτο.
Στους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν δόθηκε σχετικό δίπλωμα παρακολούθησης.  Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν όλα τα μαθήματα και ασκήθηκαν με επιτυχία στην επίδειξη περιπτώσεων παροχής Πρώτων Βοηθειών έλαβαν το σχετικό Ευρωπαϊκό δίπλωμα το οποίο πιστοποιεί τη γνώση Πρώτων Βοηθειών και είναι αναγνωρισμένο από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών. 
Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους εθελοντικές δράσεις βοηθούν στην υλοποίηση βασικών σκοπών και στόχων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και της Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ