Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Άρθρο Δημήτρη Στρατούλη για τις εκλογές 2012


Δημήτρης Στρατούλης
Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
 Οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για να αποφύγουν την προεκλογική αντιπαράθεση για τις συνέπειες των μνημονίων και τα προαποφασισμένα νέα αντιλαϊκά μέτρα, προσπαθούν ν’ αλλάξουν την πολιτική ατζέντα και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Επειδή αδυνατούν να υποσχεθούν μία θετική προοπτική, επιδιώκουν, συνεπικουρούμενες από ηγετικούς παράγοντες του ΔΝΤ και της ΕΕ και από τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να τον εκφοβίσουν με εκβιαστικά διλήμματα ότι, εάν δεν τους ψηφίσει, θα έλθουν χειρότερα, ακυβερνησία, χάος, χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ.
Η καταστροφή όμως, που επικαλούνται, συντελείται σήμερα, λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών τους και θα ολοκληρωθεί, εάν συγκυβερνήσουν και μετά τις εκλογές. 
Η τρόικα, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και η μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας με τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση και το δεύτερο δρακόντειο μνημόνιο ολοκλήρωσαν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, που επέφερε το ......
πρώτο μνημόνιο, οδηγώντας το λαό στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση και μετατρέποντας τη χώρα μας σε προτεκτοράτο της τρόικας.
 Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα πάρουν τον Ιούνιο νέα αντιλαϊκά μέτρα 15 δις ευρώ μειώνοντας πάλι μισθούς, εφ’ άπαξ και συντάξεις, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο και αυξάνοντας την ανεργία. Προωθώντας νέα φοροεπιδρομή με αύξηση των συντελεστών φορολόγησης στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και μείωσή τους για τα μεγάλα, κατάργηση των φοροαπαλλαγών στα λαϊκά εισοδήματα, αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, κατάργηση του αφορολόγητου και του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα είδη λαϊκής χρήσης και καθιέρωση ενιαίου φόρου στα ακίνητα, με ενσωματωμένο το χαράτσι.
Ο λαός με την ψήφο του δεν πρέπει να επιτρέψει στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να ξανακυβερνήσουν δίνοντάς τους συγχωροχάρτι για όσα καταστροφικά έκαναν και λευκή επιταγή για όσα χειρότερα προετοιμάζουν. 
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν και ταπείνωσαν το λαό και τη χώρα. Δεν έχουν δικαίωμα να εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες αυτοί, που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.
Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τις εκλογές σε λαϊκό δημοψήφισμα για τη συντριβή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των πρόθυμων συμμάχων τους. Επίσης η ανάδειξη ενός ισχυροποιημένου ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα πλαίσια μιας ενισχυμένης Αριστεράς, ώστε από καλλίτερες θέσεις ν’ αγωνιστεί για την ενότητα της, για τα λαϊκά προβλήματα και για μια προοδευτική σοσιαλιστική προοπτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλλίτερη δύναμη αντιπολίτευσης. Στηρίξαμε τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες. Προβάλαμε εναλλακτικές προτάσεις για όλα τα προβλήματα.
Εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για τη συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς. Για  τη συγκρότηση ενός ευρύτερου πολιτικού μετώπου, με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, που να κερδίσει τη λαϊκή πλειοψηφία στη βάση όχι μόνο της αντίθεσης στο μνημόνιο αλλά κυρίως ενός προωθημένου προγράμματος.
Αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη μίας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης, που στηριγμένη στο λαϊκό κίνημα θα προωθήσει τις εξής προγραμματικές προτεραιότητες:
  • Κατάργηση των δανειακών συμβάσεων με την τρόικα, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
  • Διακοπή αποπληρωμής του δημοσίου χρέους, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.
  • Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
  • Επανάκτηση από το δημόσιο ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας.
  • Φορολογική μεταρρύθμιση για να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι πλούσιοι.
  • Παραγωγική αναπτυξιακή ανασυγκρότηση, αυξήσεις στα λαϊκά εισοδήματα, δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Έλεγχος κίνησης κεφαλαίων, αντιμετώπιση ακρίβειας, διαγραφή ή κούρεμα χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
  • Υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής προστασίας και ασφάλισης.
  • Αποκατάσταση της δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Ζητούμε ψήφο τιμωρίας στο δικομματισμό και θετικής επιλογής και ελπίδας στο ΣΥΡΙΖΑ, για τον τερματισμό της λεηλασίας του λαού, την αναγέννηση της χώρας και το σοσιαλισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ