Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη του Βουλευτή ΚΚΕ στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου


Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος επισκέφτηκαν τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Άκουσαν τα προβλήματα των καθηγητών διατύπωσαν την γνώμη τους και μετέφεραν πληροφορίες. Σύντομα θα επιδιώξουν συνάντηση και με τους μαθητές των σχολών του ΟΑΕΔ
Προχθές το απόγευμα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτ/νίας, η κα Πένυ Τριάντη, η κα Μαίρη Ντουντούμη και ο κ. Βασίλης Θεοδωρόπουλος, μαζί με τον βουλευτή Αιτ/νίας του ΚΚΕ κ. Νίκο Μωραΐτη επισκέφτηκαν τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και ήρθαν σε επαφή με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα. Κατά την συζήτησή τους ο κ. Μωραΐτης εξήγησε στους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ ότι στόχος της όλης ιστορίας είναι να περάσουν η
εκπαίδευση και οι εγκαταστάσεις σε ΙΕΚ και να βγαίνουν μισοκαταρτισμένοι νέοι εργαζόμενοι, μέχρι να συμβεί αυτό. Προειδοποίησε τους εκπαιδευτικούς πως θα ισχύσει εφεδρεία για 1500 εκπαιδευτικούς και απόλυση για 2000. Ζήτησε να φέρουν οι εκπαιδευτικοί στην μνήμη τους ότι τους υπόσχονταν κατά καιρούς υπουργοί και διευθυντές του ΟΑΕΔ και θα διαπιστώσουν ότι ήταν μεγάλα ψέματα, όπως χαρακτηριστικά είπε. Εφόσον ενημέρωσε ο διευθυντής του ΟΑΕΔ κ. Αντώνης Καλλιακμάνης τους συναδέλφους του σχετικά με τους λόγους της παρουσίας του κ. Μωραΐτη, πήρε το λόγο αρχικά ο πρόεδρος των ωρομισθίων κ. Κων/νος Νάκας, ο οποίος αποτύπωσε την επικρατούσα κατάσταση.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ Αγρινίου υπάρχουν 28 ωρομίσθιοι και περίπου 17 μόνιμοι. Πανελλαδικά να σημειώσουμε πως υπάρχουν 3000 ωρομίσθιοι, οι οποίοι αμείβονται μεταξύ 8 και 10 ευρώ την ώρα, ενώ δουλεύουν 20 και 21 ώρες. Επίσης ο Μ.Ο. των ηλικιών και σε πανελλαδικό επίπεδο των εκπαιδευτικών είναι 40 ετών που συνεπάγεται έχουν οικογένειες. Ο κ. Νάκος δήλωσε: «Δεν θέλουμε να μειωθεί το επίπεδο των σπουδών σε καμία περίπτωση. Θέλουμε να έχουν αξιοπρέπεια οι μαθητές μας στην αγορά που προέρχονται από τον ΟΑΕΔ. Θέλουμε να αναβαθμιστούν τα σχολεία και να υπάρξει μέριμνα, τι θα γίνει με τους ωρομίσθιους καθηγητές».
Επίσης εκ μέρους των μονίμων καθηγητών μίλησε ο κ. Πάνος Παναγιώργος, ο οποίος αποκάλυψε την μείωση του μισθού των μονίμων κατά 400, 500 και 550 ευρώ. Επίσης ο κ. Παναγιώργος προσέθεσε και τα ζητήματα της γραμματειακής – διοικητικής υποστήριξης των σχολών του ΟΑΕΔ από τους μόνιμους, την τοποθέτηση των μαθητών σε εργασίες, κάτι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την μετακίνηση των εκπαιδευτικών με τα δικά τους μεταφορικά μέσα.
Σημειωτέον πλέον τα έξοδα κινήσεως που υπήρχαν παλιά έχουν κοπεί. Ο κ. Μωραΐτης εκτός των άλλων μας δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ γίνεται σε μια στιγμή όπου οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ δέχονται τις αρνητικές συνέπειες του μνημονίου και της τρόικας. Οι σπουδαστές των σχολών επίσης ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα. Ζουν επίσης την άγρια εκμετάλλευση από μικρή ηλικία, δουλεύοντας ανασφάλιστοι και σχεδόν τζάμπα στις επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ