Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Πρόταση Δεσύλλα για το Περιφερειακό Συμβούλιου Δυτ. Ελλάδας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Α.Π. 10/3-3-11
 ΠΡΟΣ:          Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κ. Καρπέτα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ.κ. Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους
 ΘΕΜΑ : Αίτηση εισαγωγής θέματος προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
Επειδή: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε απόλυτη συνεργασία με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, συνεχίζει τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, προωθεί το μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις, τη διάλυση της περίθαλψης, της δημόσιας υγείας, της παιδείας (συγχώνευση - κατάργηση σχολείων) και προχωράει ταχύτατα στην ολοκληρωτική εκποίηση των όποιων δημόσιων οργανισμών έχουν απομείνει και συνολικά της δημόσιας περιουσίας σε Έλληνες και διεθνείς μεγαλοκαρχαρίες. Με άμεσο κίνδυνο ξεπουλήματος παραλιών, περιοχών φυσικού κάλλους και οικοπέδων - φιλέτων στη Δυτική Ελλάδα (π.χ. πρώην Εργοτάξιο Αντιρρίου).
Επειδή: Οι διαρκείς επικαιροποιήσεις του Μνημονίου και οι μυστικές συμφωνίες που υλοποιούνται με τη μέθοδο του σοκ, έχουν πρωτοφανείς και βάρβαρες....................... στοχεύσεις, αν ληφθεί υπ΄ όψιν ότι οι λεγόμενες αποκρατικοποιήσεις της τελευταίας 15ετίας συγκέντρωσαν γύρω στα 16 δισ. €, σε εποχές που δεν υπήρχε ύφεση! Ακόμη, αν πωληθεί η ΑΤΕ (συμμετοχή δημοσίου γύρω στα 500 εκατομ. €), τότε η αγροτική γη αλλάζει χέρια, αφού το 65% των αγροτικών νοικοκυριών έχει υποθηκεύσει τα υπάρχοντά του στην ΑΤΕ!
Επειδή: Η απόφαση της κυβέρνησης για το γιγαντιαίο και μαζικό ξεπούλημα στο όνομα της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. € (2011 - 2015), εκ των οποίων τα 15 δισ. € μέχρι το 2012, όπως αποκαλύφθηκε από τους τροϊκανούς τοποτηρητές, θα φέρει τον κοινωνικό και οικονομικό μεσαίωνα και ουσιαστικά προωθείται η κατάσχεση της χώρας από τους πιστωτές! Σε 600 περίπου υπολογίζουν τα νησιά που θα μπορούσαν να «αξιοποιήσουν»!
Επειδή: Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωνε (παρά τις σημερινές διαψεύσεις του) στις 23/9/2010 στη Νέα Υόρκη, ότι «... το δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία πάνω από 270 δισ. €, όσο και το χρέος περίπου και ξεκινάμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σε μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και Τράπεζες με απ΄ ευθείας πώληση, συμβάσεις παραχώρησης, ιδιωτικοποιήσεις, στρατηγικές συνεργασίας και τη δημιουργία εταιρειών holding…».
Επειδή: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απ΄ αυτό που λανσάρουν οι κυβερνώντες, ότι με την «αξιοποίηση» (ξεπούλημα) της περιουσίας του δημοσίου θα μπορέσουν να πάρουν λιγότερα αντιλαϊκά μέτρα, ώστε να ανακουφιστούν οι... οικονομικά ασθενέστεροι! Οι πόροι από την εκποίηση προορίζονται για τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, ενώ οι αντεργατικές περικοπές και «μεταρρυθμίσεις» έχουν προβλεφθεί ξεχωριστά στο ύψος των 18,4 δισ. € για την ίδια περίοδο (2012 - 2015)!
Επειδή: Τη στιγμή που τα «χαράτσια» σε βάρος των εργαζομένων ακολουθούν το ένα το άλλο, αποφασίστηκαν νέες χορηγήσεις εγγυήσεων προς τις «υγιείς» κατά τα άλλα Τράπεζες, ύψους 30 δισ. € (πέρα από τα 78 δισ. € που έχουν πάρει μέχρι τώρα).
Επειδή:  Είναι προφανές πλέον, ότι η ψήφιση και εφαρμογή του «Καλλικράτη» έρχεται να εξυπηρετήσει και τους στόχους αυτούς. ΄Ετσι, επιβάλλεται και απόλυτος έλεγχος σκοπιμότητας στους προϋπολογισμούς των Δήμων και των Περιφερειών, περιορίζονται δραστικά οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (Κ.Α.Π.), εξασθενίζει ο όποιος αναδιανεμητικός χαρακτήρας των ΟΤΑ, εξανεμίζεται ο κοινωνικός τους ρόλος. Οι όποιες παροχές και δραστηριότητες θα γίνονται όχι με βάση το κοινωνικά αναγκαίο, αλλά με γνώμονα τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, την ανταποδοτικότητα και την κερδοφορία. Οι δημόσιες υπηρεσίες, με πιο χαρακτηριστική τη διαχείριση των απορριμμάτων, παραδίδονται στους επχειρηματικούς ομίλους με σκανδαλώδη - πραξικοπηματικό τρόπο και  με συμφωνίες αποικιακού χαρακτήρα.
Επειδή:  Για να περάσουν όλα αυτά, η κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. της εξαπολύουν ένα νέο κύμα αλαζονείας, αυταρχισμού απέναντι στο μαζικό λαϊκό κίνημα και ωμής καταπάτησης κάθε έννοιας δημοκρατικού και συνταγματικού δικαιώματος.
Επειδή:  Οι συνέπειες από την εφαρμογή του Μνημόνιου, Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και των συνεχών επικαιροποιήσεών του θα είναι εκκρηκτικές για τους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, μια περιοχή τελευταία στο κατά κεφαλήν εισόδημα, με μεγάλη ανεργία (45.000 άνεργοι, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι), με αγροτική παραγωγή που έχει ήδη δεχτεί συντριπτικά πλήγματα (παρά τις μεγάλες δυνατότητες και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα) από την 30χρονη αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και των εναλλασσόμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΖΗΤΑΜΕ
        Να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη και να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδας το θέμα :
«Επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής του Μνημονίου και των αλλεπάλληλων επικαιροποιήσεών του στους εργαζόμενους της χώρας και της Δυτικής Ελλάδας. Λήψη αποφάσεων για τις μορφές ενωτικής αγωνιστικής απάντησης στην κατεύθυνση της ανατροπής του».
        Απευθυνόμαστε κυρίως στο μαζικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας και ιδιαίτερα στις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, για κοινό ανατρεπτικό αγώνα κατά της Τρόϊκας Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

3/3/2011
Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος της
«ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ