Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μαύρα μαντάτα για την κυβέρνηση - Στο 2,3 τώρα το προβάδισμα ΠΑΣΟΚ

Βαίνει μειούμενη η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί πια προβάδισμα μόνο 2,3 μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του “Πρώτου Θέματος”.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,9%, η ΝΔ 19,6%,το ΚΚΕ ανεβαίνει με 8,3%, το ΛΑΟΣ έχει κι αυτό κέρδη στο 5,6%.

Κάτω από τη “βάση” ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,6%, το ίδιο και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας με 2,4%, στο 2% το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, στο 2,2% οι Οικολόγοι. Υπέρ άλλων κομμάτων τάσσονται συνολικά 4,1%.

Εντυπωσιακά τα στοιχεία για το κόμμα του “κανένα”. Στο 17% η αποχή, στο 6,7% οι αναποφάσιστοι, στο 7,6% το λευκό ή άκυρο.

Κατά τα λοιπά, το 71% θεωρεί λανθασμένη την πολιτική Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσης και μόνο το 23% τη θεωρεί σωστή. Χλιαροί για ανασχηματισμό οι πολίτες. Το 42% λένε ότι πρέπει να γίνει ενώ το 36% απαντούν ότι δεν πρέπει.

Ούτε η εικόνα κορυφαίων υπουργών είναι η καλύτερη. Για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το 77% θεωρεί ότι υπακούει στις εντολές τις τρόικας χωρίς σκληρή διαπραγμάτευση, μόνο το 14% θεωρούν ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Το 50% τάσσονται υπέρ της αντικατάστασής του στο κυβερνητικό σχήμα, το 28% αναφέρει ότι πρέπει να μείνει στη θέση του.

Για τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο, το 77% κρίνει ότι δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς αποτελούν “μείζον πρόβλημα” για την κυβέρνηση, το 15% μόνο πιστεύουν ότι δεν υπάρχει θέμα. Το 79% θεωρούν ότι ορθώς αποδοκιμάζεται ενώ μόνο 14% λένε ότι οι αποδοκιμασίες δεν είναι δικαιολογημένες. Σε περίπτωση ανασχηματισμού το 67% θεωρούν ότι πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση.

Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, το 71% θεωρούν ότι δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εγκληματικότητα, το 17% θεωρούν ότι το κάνει. Επίσης το 76% λένε ότι δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη λαθρομετανάστευση, ενώ μόνο το 14% λένε ότι το κάνει.

Για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και το “Δεν πληρώνω”, το 62% των πολιτών θεωρούν ότι χειρίζεται λάθος το κίνημα αυτό, το 21% θεωρούν ότι το αντιμετωπίζει σωστά. Στην υπόθεση των διοδίων το 66% λένε ότι στην υπόθεση των διοδίων ο κ. Ρέππας ευνοεί τις εταιρείες και όχι τους πολίτες. Το 13% έχει αντίθετη γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ