Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Συνέλευση Πολιτών Αγρινίου - Ανοιχτή Πρόσκληση

Όσοι συμμετέχουμε σ αυτή την πρωτοβουλία, είμαστε πολίτες που ζούμε στο Αγρίνιο και βιώνουμε την καθημερινότητα αυτής της πόλης. Μια καθημερινότητα που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την ανεργία που ξεπερνά το 20% και τη φτώχεια. Ζούμε σε μια πόλη και σε έναν νομό που δέχτηκε απανωτά χτυπήματα στη παραγωγική της βάση δεκαετίες τώρα. 
Ζούμε σε μία πόλη που η αγορά βουλιάζει, καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, έμποροι αφανίζονται, και δεκάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Οι λύσεις δεν μπορούν να δοθούν από την παράταξη που επί χρόνια διοικεί τον δήμο, ούτε από την παράταξη που πρόσκειται στη «συμπολιτεύομενη» αντιπολίτευση, πολύ δε περισσότερο από αυτόκλητους σωτήρες που αποπολιτικοποιούν την τοπική αυτοδιοίκηση και την αποσυνδέουν από την κεντρική πολιτική.
Οι εκλογές του Νοεμβρίου για τους δήμους και τις περιφέρειες διεξάγονται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη
πολιτική συγκυρία η οποία χαρακτηρίζεται από το Μνημόνιο και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Θεωρούμε πως το σχέδιο Καλλικράτης σηματοδοτεί το τέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι δήμοι, (παιδεία, υγεία) με τις ιδιωτικοποιήσεις και με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους και όλες σε ανοιχτή συνέλευση για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς και προπαντός να βρούμε τρόπους παρέμβασης και δράσης στην τοπική κοινωνία. Με βασικό μας σύνθημα και αντίληψη: « αν δεν κινηθούμε εμείς δεν θα κινηθεί κανένας για εμάς», πραγματοποιούμε την πρώτη μας συνάντηση την προσεχή Τετάρτη.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6/10 και ώρα 7 κ 30 μ.μ. στη πολιτική-πολιτιστική λέσχη «venceremos»(Μπαϊμπά 26 κ Πανοπούλου- πεζόδρομος)

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ