Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,
ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Η φετινή Ημέρα Περιβάλλοντος έρχεται να μας θυμίσει ότι η κρίση δεν αφορά μόνο την οικονομία, αλλά και το περιβάλλον. Δεν υπάρχει λοιπόν διέξοδος, χωρίς ταυτόχρονες απαντήσεις και για την οικολογική κρίση.
Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει διέξοδος με μέτρα που θυσιάζουν περιβαλλοντικά αγαθά, χωρίς μάλιστα να δίνουν λύσεις ούτε και για την οικονομία. Χωρίς να ξεχνάμε λοιπόν την ανάγκη για αλλαγές στις καθημερινές μας επιλογές και για ενεργοποίηση σε μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, χρειαζόμαστε επειγόντως «κόκκινες γραμμές» απέναντι σε μέτρα όπως το κλείσιμο μεγάλου μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου, η εκποίηση ζωτικών ελεύθερων χώρων, η ουσιαστική κατάργηση του Πράσινου Ταμείου. Χρειαζόμαστε επίσης στήριξη σε τομείς φιλικούς προς το περιβάλλον που ήδη πιέζονται από την οικονομική κρίση, αλλά και αποκλεισμό της προοπτικής να γίνει η Ελλάδα χώρος υποδοχής επενδύσεων με σοβαρές επιπτώσεις, που δε είναι πουθενά αλλού ευπρόσδεκτες.  
Σε μια συγκυρία όπου η «πράσινη ανάπτυξη» του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο,  τα συλλογικά αγαθά δεν αποτελούν πολυτέλεια κατάλληλη μόνο για καλύτερους καιρούς αλλά πολύτιμη επείγουσα διέξοδο απέναντι στη μείωση των εισοδημάτων, και παράλληλα σταθερή απαραίτητη υποθήκη για ένα βιώσιμο μέλλον».

                                             Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...