Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Εκδηλώσεις στο Αγρίνιο για την εργατική πρωτομαγιά


Ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν τα σωματεία της ΑΔΕΔΥ (Συντριβάνι)  και το ΠΑΜΕ - ΕΚ Αγρινίου στην πλατεία Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση του ΠΑΜΕ είχε τον κύριο όγκο των εργαζομένων με μεγαλύτερο παλμό από τις τελευταίες συγκεντρώσεις του χώρου αλλά με την αποχή των περισσότερων εργαζομένων της περιοχής, η οποίοι προτίμησαν τη φύση και τις εκδρομές!

Το μεγάλο πρόβλημα της αποσυσπείρωσης των εργαζομένων στο Αγρίνιο σχετίζεται και από την αμφίσημη λειτουργία του ΕΚΑ, όπου η στάση αυτή δεν ωφελεί ιδιαίτερα σήμερα την υπόθεση της αντίστασης, όπως διακηρύσσει το ΠΑΜΕ. Ούτε μπορεί να διαμορφωθεί παλλαϊκό μέτωπο ικανό να αντιπαλέψει τα μέτρα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Ενώ η σύγχυση που δημιουργείται από τις μικρές και ξεχωριστές συγκεντρώσεις απογοητεύουν και μειώνουν τα συλλογικά ανακλαστικά των εργαζομένων παραδίδοντάς τους ως εύκολη λεία πλέον στην απέναντι όχθη!  
   
 Η συγκέντρωση του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο συντριβάνι κινείτο στα όρια της αποτυχίας αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν απώντες, αλλά παραβρέθηκαν οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Νομάρχης, ο Αντινομάρχης (Γαλαζούλας), ο Δήμαρχος Αγρινίου, υποψήφιοι Βουλευτές κ.α. ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων ως εργαζόμενη τάξη τούτη τη φορά! Ένα πλαίσιο εκδήλωσης που δεν θύμιζε διεκδίκηση αιτημάτων εργαζομένων παρά μόνο επετειακή  συνάντηση ομοβάθμιων κυβερνητικών αξιωματούχων και κάποιων παραπονεμένων και εξαπατημένων που μουρμούριζαν για να μην ακουστούν.

Διακρίναμε και μια ομάδα φοιτητών οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στον ενδιάμεσο χώρο (Χ. Τρικούπη) των δύο εκδηλώσεων κάνοντας έτσι διακριτή την διαφοροποίησή τους από τα δύο «κυρίαρχα» μπλοκ!

Γενικά ήταν μια μέρα όπως τις άλλες φορές ενώ το θέμα των ημερών που είναι η άγρια λαίλαπα των μέτρων σε βάρος των εργαζομένων συζητούνται στα γύρω της πλατείας καφέ της πόλης μετά από τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ και τα πλέει οφ!

Και του χρόνου !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ