Σελίδες

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΠΥΡΓΟΣ: Οι συνταξιούχοι «έκοψαν» το 5ευρω, που εισέπραταν κανονικά! (VIDEO)

Ένταση επικράτησε νωρίς χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Πύργου, όταν στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων έφτασαν με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην υγεία τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων και τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας.
Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου εισέπρατταν....
κανονικά τα 5 ευρώ από τους ασθενείς, παρά την απόφαση που είχε δημοσιευτεί μια μέρα νωρίτερα με σχετικό ΦΕΚ της κυβέρνησης, που καταργούσε το μέτρο των 5 ευρώ στα Νοσοκομεία.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν και όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτης Γιάνναρος, οι υπάλληλοι άρχισαν να καταφέρονται εναντίον των συνταξιούχων με απρεπής χαρακτηρισμούς και αναιδή τρόπο, χωρίς ίχνος σεβασμού. Λίγη ώρα αργότερα ένας διοικητικός υπάλληλος κοινοποίησε το ΦΕΚ στα εξωτερικά ιατρεία και έτσι σταμάτησε η καταβολή του ποσού.
«Την ξέρανε την απόφαση αλλά την είχαν καταχωνιάσει. Δε σέβονται τίποτα, είναι της λογικής «ότι αρπάξουμε». Πρέπει να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα» τόνισε ο κ.Γιάνναρος και κατήγγειλε ακόμη πως το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο νοσοκομείο της Κρέστενας.
Στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων βρέθηκε λίγο αργότερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος ο οποίος δεσμεύτηκε για την επιστροφή των χρημάτων και άκουσε με μεγάλη προσοχή τα αιτήματα των συνταξιούχων και των οικοδόμων.

Η κατάσταση των νοσοκομείων
Σε διάλογο που είχαν για αρκετή ώρα και ο Π. Γιάνναρος και ο Α. Μπούζης περιέγραψαν με δραματικό τρόπο την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα στα τρία νοσοκομεία της Ηλείας.
«Στην παθολογική κλινική από τις εφτά οργανικές θέσεις υπάρχουν δύο γιατροί, στη καρδιολογική κλινική από τις έξι θέσεις, υπάρχουν τρείς γιατροί και μάλιστα κάποιος γιατρός μπορεί να κάνει εφημερία μέχρι και 48 συνεχόμενες ώρες. Τι γνωμάτευση να βγάλει; Το ίδιο ισχύει και στις υπόλοιπες κλινικές. Στη Αμαλιάδα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα , το Νοσοκομείο της Κρέστενας ούτε Κέντρο Υγείας δεν είναι. Όλα λειτουργούν χάρη στον πατριωτισμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Χρειάζεται άμεσα να καλυφθούν οι κενές θέσεις» ήταν τα λόγια του κ.Γιάνναρου.
Όλοι όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν να δίνουν μάχη με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία για δημόσια και δωρεάν υγεία, αλλά και γενικότερα κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής που όπως υπογράμμισαν στοχεύει στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας, και στην αύξηση της φορολογίας για τα χαμηλά στρώματα.
Συλλυπητήρια για τον 60χρονο
Τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν.Ηλείας δεν παρέλειψαν να εκφράσουν και τα θερμά συλληπτήρια τους στην οικογένεια του 60χρονου αυτόχειρα που έβαλε τέλος στη ζωή του με τον τραγικό τρόπο λέγοντας «αυτή η πράξη είναι το αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής»
Διαμαρτυρία και στη ΔΕΥΑΠ
Η ημέρα δεν περιελάμβανε μόνο κινητοποίηση στο Νοσοκομείο αλλά και στην υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Πύργου. Εκεί διαμαρτυρήθηκαν για τα πολλά ειδοποιητήρια διακοπής της παροχής που εστάλησαν σε πολίτες τις τελευταίες ημέρες.
Βασίλης Σφήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...