Σελίδες

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«Μονάδες υγείας σε οριακό επίπεδο στην 6η ΥΠΕ»


«Έχω «διαπαιδαγωγηθεί», μέσα από τη συνδικαλιστική μου δράση, να μη σκέφτομαι κλαδικά αλλά κυρίως από την πλευρά των αποδεκτών των υπηρεσιών υγείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Ηλείος σε καταγωγή Ρευματολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.  Ο νέος Διοικητής, κ.Γιαννόπουλος, χθες το πρωί είχε την πρώτη συνάντηση με τον απερχόμενο Διοικητή, Νίκο Στακιά, η οποία, αν και άτυπη, ήταν ιδιαίτερα
εποικοδομητική, αφού όπως φαίνεται, δε θα περιμένει να αναλάβει επίσημα καθήκοντα για να ασχοληθεί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας - που υγειονομικά ανήκουν στην 6η ΥΠΕ - άλλα θα αναλάβει έχοντας στα χέρια του πρόγραμμα δράσης. Κι αυτό γιατί, στην συνδικαλιστική του πορεία, είχε την ευκαιρία, μαζί με τους συνεργάτες του, να διαμορφώσουν συνολικές θέσεις για την πολιτική υγείας, και να έχουν άποψη για το τι πρέπει να γίνει συνολικά στο χώρο της υγείας.
Προτεραιότητα του, όπως είπε μιλώντας στον Γιάννη Αργυρόπουλο και στην Πατρίτσια Κάββουρα, στην εκπομπή «Μεσημέρι Μαζί» της ΟΡΤ, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων, που λόγω ελλείψεων, δουλεύουν οριακά. «Οι πολιτικές των τελευταίων 5 χρόνων, δημιούργησε οξυμένα προβλήματα. Υπάρχουν δηλαδή μονάδες υγείας στην 6η ΥΠΕ οι οποίες είναι σε οριακό επίπεδο λειτουργίας και υπάρχουν τμήματα που κινδυνεύουν να κλείσουν, αν δεν έχουν κλείσει κάποια. Κι αυτό είναι το πρώτο και βασικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Βέβαια, η πολιτική αυτή δεν είναι μόνο στην εποχή της κρίσης. Υπήρξε μια πολιτική που οδήγησε σε χρόνιες παθογένειες το σύστημα και οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν βήμα - βήμα. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει να αναταχθούν τα πολύ οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιες μονάδες, και μέσα σε αυτές είναι και οι Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού Ηλείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γιαννόπουλος.
Τέλος, σχολιάζοντας το πρόβλημα που έχει ανακύψει τον τελευταίο καιρό στην Ογκολογική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με την έλλειψη συγκεκριμένων φαρμάκων για τις χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών, και το οποίο παρουσίασε χθες η εφημ. «Πατρίς», εξήγησε πως οφείλεται στη μη δυνατότητα αποπληρωμής των προμηθευτών των φαρμάκων. Τόνισε πάντως ότι και αυτό αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης ενασχόλησης για τη νέα Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, αφού πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα ασθενών.
Νάνσυ Σπυροπούλου

1 σχόλιο:

  1. Προκλητική ανάθεση/τοποθέτηση σε θέσεις Προϊστάμενων Νοσηλευτικών τμημάτων.Αξιοκρατία και ίση μεταχείριση και αγνοούνται επιδεικτικά από Διοικητή και Διευθύνουσα Νοσηλευτικής!
    Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής συνεχίζουν να προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πράξεις τους, πάρα τη ρητή εντολή του Ελληνικού λαού πριν λίγες μέρες για δημοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη.Γιατί αγνοήθηκαν προκλητικά για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες και ταπεινώνονται ανήθικα κάποιοι άξιοι συνάδελφοι μας, με περισσότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τις ίδιες θέσεις;
    Η Δημοκρατία, η Αξιοκρατία , η Αξιοπρέπεια και η Δικαιοσύνη δεν θα έρθουν μόνες τους στο νοσοκομείο μας. Θα τις φέρουμε και θα τις επιβάλουμε όλοι μαζί, μαχητικά ενωμένοι με τους αγώνες μας.
    Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας & της 6ης ΥΠΕ για να σταματήσει ο κατήφορος και να σωθεί το νοσοκομείο μας που καταρρέει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...