Σελίδες

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ο αθλητής Γεράσιμος Κορδάτος μιλά στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»

Ο Αγρινιώτης «νικητής της ζωής» στον 32o Μαραθώνιο της Αθήνας

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, ανασυγκροτήθηκε και πολύ γρήγορα προσπάθησε, ενάντια σε κάθε δυσκολία, να αντιμετωπίσει με θάρρος τη νέα πραγματικότητα.
Σήμερα είναι έτοιμος να συμμετάσχει για πρώτη φορά στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων στην 32η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας που πραγματοποιείται την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.
Είναι ένας από τους 9.000 αθλητές που αναμένεται να λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη διαδρομή και αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος που θα αγωνιστεί με το ειδικό τεχνητό μέλος.
«Καθένας από εμάς, με πίστη στον εαυτό...
του και θάρρος μπορεί να πετύχει πολλά. Ακόμη και να τερματίσει σε έναν μαραθώνιο», λέει ο ίδιος στο «Έθνος».
Πριν από το ατύχημα ο Γεράσιμος Κορδάτος έμενε στην Αθήνα. Επισκεπτόταν συχνά την οικογένειά του στο Αγρίνιο και εκεί στον δρόμο για το σπίτι η μοίρα τού έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι. «Τράκαρα και ακρωτηριάστηκε το δεξί μου πόδι κάτω από το γόνατο. Ήμουν ζωντανός, αλλά δεν ήξερα αν θα περπατήσω ξανά», αναφέρει.
Ο Γεράσιμος προσαρμόστηκε γρήγορα και θέλησε να αφήσει πίσω του τις δυσκολίες.
Δύο χρόνια πριν, ο 37χρονος αποφάσισε να τολμήσει και συμμετείχε στον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων. Ακολούθησαν πολλοί αγώνες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
«Ολοκλήρωσα τα 5 χλμ. σε περίπου 47 λεπτά με γρήγορο περπάτημα. Ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει οτιδήποτε, αρκεί να το ονειρευτεί. Χρειάζεται μόνο να αξιοποιήσουμε την εσωτερική μας φλόγα», τονίζει ο κ. Κορδάτος.

Το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα

Ο 37χρονος δηλώνει ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή του στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων του 32ου Μαραθωνίου Αθήνας που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, αφού το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Στο πλευρό του θα είναι και η σύζυγός του, Δήμητρα, η οποία θα τρέξει την αυθεντική διαδρομή των 42 χλμ. «Τα σωματικά προβλήματα φέρνουν ψυχικά δώρα. Ο αθλητισμός δεν σταματάει ούτε με την αναπηρία ούτε με τον ακρωτηριασμό. Όλα είναι στο μυαλό μας. Κι ας μην τα καταφέρουμε, αξίζει να προσπαθήσουμε», καταλήγει.

Κλάρα Γενιτσαριώτη (ethnos.gr)

Ακολουθήστε μας και στο https://www.facebook.com/newspressagrinio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...