Σελίδες

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αρχίζει το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων με «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή.

Βρισκόμαστε στο 10ο χρόνο του Τρωικού πολέμου. Ο χρησμός λέει πως χωρίς τον Φιλοκτήτη και το φονικό τόξο του -δώρο του Ηρακλή- η Τροία δεν πέφτει. Πρέπει να τον φέρουν πίσω. Πριν δέκα....
χρόνια τον εγκατέλειψαν στη Λήμνο, πληγωμένο από το δάγκωμα ιερού φιδιού, καθώς δεν άντεχαν τις κραυγές του πόνου του.
 Ο πολυμήχανος Οδυσσέας και ο Νεοπτόλεμος επιστρατεύονται για να τον πείσουν να επιστρέψει. Το ταξίδι τους ξεκινά. Μόνο που το μίσος του Φιλοκτήτη για τον Οδυσσέα είναι άσβεστο…
 
Αυτός είναι ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή. Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της εταιρίας καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων Αρτivities, με την οποία θα ανοίξει η αυλαία του 28ου Φεστιβάλ Αρχαίου θεάτρου Οινιάδων την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 και ώρα 9:15 μμ.
 Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Φιλίππογλου, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ως Οδυσσέα, τον Αιμίλιο Χειλάκη ως Νεοπτόλεμο και τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στον ομώνυμο ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...