Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Π. ΛΑΛΙΩΤΗΣ: Άμεση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος για τις περικοπές στους Παιδικούς Σταθμούς

Την εισαγωγή εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή (Πέμπτη) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος με τη μορφή του κατεπείγοντος του θέματος περικοπής της χρηματοδότησης των διαθέσιμων κονδυλίων για την απορρόφηση των παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς...
σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ζητά ο επικεφαλής της «Γέφυρας Ανατροπής και Δημιουργίας», νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Λαλιώτης.
Ο κ. Λαλιώτης, αν και δεν συμμετέχει στην απερχόμενη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητά να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα που έχει ανακύψει με το «ψαλίδισμα» της χρηματοδότησης, καθώς από τις 24 Ιουλίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων και θα καθοριστούν αυστηρότερα κριτήρια απορρόφησης των παιδιών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
«Λιγότερες διαθέσιμες πιστώσεις σημαίνουν και λιγότερα παιδιά στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και στα ΚΔΑΠ. Παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων ότι δεν θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των ωφελουμένων, το γεγονός ότι μειώνεται η χρηματοδότηση σηματοδοτεί εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και στην ασφάλεια των παιδιών, κάτι που δεν αποδεχόμαστε».


Ο κ. Λαλιώτης, επισημαίνει πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οφείλει να «πρωτοστατήσει» διεκδικώντας τις απαιτούμενες πιστώσεις προκειμένου να απορροφηθούν όλα τα παιδιά, καθώς το 2014 έχουν αυξηθεί λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών οι οικογένειες που αναζητούν βοήθεια  στις χρηματοδοτούμενες δομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...