Σελίδες

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Όρος – θηλιά από την τρόικα για το χρέος

Μια κρίσιμη λεπτομέρεια, που μπορεί να αλλάξει, προς το χειρότερο τον τρόπο αναδιάρθρωσης του χρέους, έχει στα υπόψη της η τρόικα, αναφορικά με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συναινεί μεν στην επιμήκυνση του, με σταθεροποίηση του επιτοκίου αποπληρωμής στα σημερινά χαμηλά επίπεδα, ωστόσο θέτει έναν όρο που θα κάνει τη ζωή της σημερινής και των... επόμενων κυβερνήσεων δύσκολη.

Συγκεκριμένα, ζητά η διευθέτηση να γίνει σταδιακά. Δηλαδή, κάθε επιμήκυνση που θα αποφασίζεται θα στηρίζεται στην υλοποίηση κάποιων συγκεκριμένων προαπαιτούμενων.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η χώρα θα βρίσκεται υπό ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας για τις επόμενες… δεκαετίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπ” αυτόν τον όρο, οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να αποδεχτούν και αύριο ακόμα τη συμφωνία και έχουν φροντίσει να το διαμηνύσουν στην κυβέρνηση.

Το θέμα είναι τι απαντά η ελληνική πλευρά σε αυτή την απαίτηση. Γιατί σε περίπτωση που είναι θετική, τότε δεσμεύει την χώρα σε μεγάλο βάθος χρόνου. Και αυτό, όπως είναι φυσικό, δεν είναι και τόσο εύκολο, όταν μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να έχει λόγο ακόμα και για την επιλογή του επόμενου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...