Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Το πρώτο διαδικτυακό debate για το δήμο Αγρινίου

Πατήστε το σύνδεσμο για να δείτε το debate 
Η διαδικτυακή πλατφόρμα agrinioculture.gr & myagrinio.gr σε συνεργασία με την εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών Black Light productions ανοίγει μια νέα σελίδα στη τοπική... διαδικτυακή ενημέρωση, αφού ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαίου διοργανώνει το πρώτο διαδικτυακό τηλεοπτικό debate για το δήμο Αγρινίου.
Οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι Αγρινίου, ο κ. Στέλιος Μερμύγκης επικεφαλής συνδυασμού «Ανυπότακτο Αγρίνιο», ο κ. Παύλος Μοσχολιός επικεφαλής συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο – Κοινωνική Συμμαχία», ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου επικεφαλής συνδυασμού «Αγρίνιο, Νέα Αρχή – Τόπος να ζεις», ο κ. Τίμος Παπανικολάου επικεφαλής συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου» και ο κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης επικεφαλής συνδυασμού «Αγρίνιο, Ανατροπή Τώρα – Πολίτες σε δράση» βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι για να απαντήσουν σε κοινές ερωτήσεις, αλλά και για να έχουν απ” ευθείας διάλογο μεταξύ τους έχοντας τη δυνατότητα να απευθύνουν μεταξύ τους ερωτήσεις ο ένας στον άλλο. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αγρινίου μιλούν για το πως ο δήμος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του μπορεί να σταθεί στο πλάι των πολιτών που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση και για το πως ο δήμος μπορεί να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με δεδομένο ότι και πριν την οικονομική κρίση αντιμετώπιζε διάφορα αναπτυξιακά προβλήματα.


Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το στάδιο των ερωτήσεων που απευθύνουν οι υποψήφιοι στους συνυποψήφιούς τους. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν δυο ερωτήσεις συνολικά σε δυο διαφορετικούς συνυποψήφιούς τους. Το debate, που πραγματοποιείται στο χώρο του «Μικρού Θεάτρου», συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαδάκης.

1 σχόλιο:

  1. Στη διαδικτυακή συζήτηση των πέντε υποψηφίων δημάρχων Αγρινίου έχει μεγάλη σημασία η τοποθέτηση του κ. Παπαναστασίου (σε σχετική ερώτηση που του έγινε από συνυποψήφιό του) ότι συμφωνεί με την πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι μια δήλωση, η οποία δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη για όποιον έχει μια στοιχειώδη ενημέρωση στο όλο θέμα. Τι εννοώ;
    1. Ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, όπου έχουν εφαρμοστεί, κυρίως σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες μεγάλης κοινωνικής κλίμακας (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, σιδηρόδρομοι) έχουν να μάς δείξουν καταστροφικές επιπτώσεις για την κοινωνία. Αρκεί μόνο ν' αναφερθούν μερικά μόνο τέτοια χτυπητά παραδείγματα, όπως τα συνεχή ατυχήματα στους σιδηροδρόμους της Μ. Βρετανίας (εξαιτίας της μη συντήρησης του σχετικού δικτύου), η επανεμφάνιση της χολέρας σε πληθυσμούς χωρών της Λατινικής Αμερικής (εξαιτίας της μη πρόσβασής τους στο πανάκριβο πόσιμο νερό των ιδιωτικοποιημένων δικτύων ύδρευσης) ή το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα των ΗΠΑ.
    2. Σε μια περιοχή λοιπόν, όπως το Αγρίνιο, με τις τεράστιες ποσότητες ποιοτικού νερού, ας αναρωτηθούν όλοι τι πρόκειται να συμβεί όταν το νερό βρεθεί "ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων" κι ο όποιος μελλοντικός δήμαρχος της πόλης είναι ένθερμος οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων! Πολύς κόσμος θα πει το νερό νεράκι!
    Αυτά ως μια πρώτη τοποθέτηση για όποιους θεωρούν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν μια "χαλαρή" δοκιμή διαπροσωπικών σχέσεων (κι όχι μια αμιγώς πολιτική υπόθεση, με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις), στην οποία δε διακυβεύεται και τίποτα σοβαρό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...