Σελίδες

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

"Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει και θα έχει μία καθαρή πολιτική εκλογική νίκη!" Συνέντευξη Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ στη Βραδυνή της Κυριακής

"Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει και θα έχει μία καθαρή πολιτική εκλογική νίκη"!
Συνέντευξη Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ
στη Βραδυνή της Κυριακής  
 
  1. Ποια είναι η εκτίμησή σας για την εκλογική διαφορά που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές; Ποιο αποτέλεσμα θα είναι σημαντική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ;
Επιδιώκουμε και θα έχουμε μια καθαρή και αποφασιστική νίκη στις τριπλές εκλογές του Μαΐου και κυρίως στις Ευρωεκλογές. Δηλαδή να είμαστε πρώτο κόμμακαι να έχουμε μια τέτοια ποσοστιαία διαφορά έναντι της Νέας....
Δημοκρατίας, ώστε η πολιτική πίεση που θα ασκήσουμε στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου για παραίτησή της και για άμεση διενέργεια βουλευτικών εκλογών να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματική. Επιδιώκουμε μια τέτοια διαφορά που θα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν έχει τη λαϊκή πλειοψηφία και, επομένως, δεν διαθέτει τη λαϊκή νομιμοποίηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει το πολιτικό προβάδισμά του να είναι τόσο μεγάλο, ώστε ούτε μια μέρα να μη μπορούν πια να σταθούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της μνημονιακής καταστροφής στην διακυβέρνηση της χώρας.

  1. Συμφωνείτε με την άποψη του Μανώλη Γλέζου για ενδεχόμενο εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα από ένα όριο και πάνω; Είναι κάτι που πρέπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Οι απόψεις του Μανώλη Γλέζου διαστρεβλώθηκαν συνειδητά από τις μονταζιέρες της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, όπως είναι σε όλους  γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμπεριλάβειστο πρόγραμμα του καμία πρόταση για εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό.
Η προσπάθεια της ΝΔ να συκοφαντήσει τον Μανώλη Γλέζο έχει πέσει για μία άλλη φορά στο κενό. Ο λαός μας, έχει κατατάξει τον Μανώλη Γλέζο τόσο ψηλά που καιμία πολιτική χυδαιότητα δεν τον αγγίζει. Τον αντιμετωπίζει με σεβασμό, όχι μόνο για την αγωνιστική ιστορία του, αλλά και για την συνεχή προσφορά του στην κοινωνία και κυρίως στους κατατρεγμένους και φτωχοποιημένους της μνημονικής εποχής μας.

  1.  Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προετοιμάζεται για μια πιθανή έξοδο από το ευρώ;
Όπως είναι γνωστό, η θέση του  ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα αγωνιστεί να προωθήσει το πρόγραμμά του μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης και της ΕΕ, προσπαθώντας να ανατρέψει τις κυρίαρχες σε αυτές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αιώνιας λιτότητας με συνεργασία και κοινή δράση με τους λαούς του φτωχού ευρωπαϊκού νότου και τα κοινωνικά κινήματα, συνδικάτα, αριστερές και προοδευτικής δυνάμεις ολόκληρης της Ευρώπης.
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακηρύξει ότι το πρόγραμμά του για ακύρωση των μνημονίων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους και προώθηση σχεδίου παραγωγικής αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας, αντιμετώπισης της ανεργίας και αποκατάστασης των λαϊκών εισοδημάτων και των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε εκβιασμό του εγχώριου και ευρωπαϊκού οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου και έχει ως μοναδικά πολιτικά κριτήρια και όρια την επιβίωση και αξιοπρέπεια του λαού και της χώρας μας.

  1. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών;
Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι εάν θα συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες οδηγούν σε απέραντη απελπισία, μεγάλη φτώχεια, οικονομική εξαθλίωση και μαζική ανεργία ή εάν θα μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη και θα δοθεί η δυνατότητα να ανθίσει το χαμόγελο και η ελπίδα.
Η προεκλογική πολιτική ατζέντα μας είναι η κοινωνική ατζέντα, τα λαϊκά και κοινωνικά προβλήματα. Προσπαθούμε να πείσουμε τον λαό ότι, εάν δώσει με την ψήφο του στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να ξανακυβερνήσουν, θα φέρουν νέο τρισχειρότερο μνημόνιο. Και αυτό γιατί αφενός θα επιβραβεύσει με την ψήφο του πολιτικές που οδήγησαν τον ίδιο στη δυστυχία, στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και στην ανεργία και, αφετέρου, θα τους δώσει λευκή επιταγή να φέρουν ένα ακόμη πιο καταστροφικό μνημόνιο. Ο λαός θα κρίνει με βάση την καθημερινότητά του κι εμείς του λέμε ότι τα προβλήματά του, εάν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα επιδεινωθούν και θα ολοκληρωθεί η συντελούμενη μνημονιακή οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή.
  1. Ο Πρωθυπουργός έχει αναφέρει ότι μια «ενδεχόμενη επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει πολιτική αστάθεια και οπισθοδρόμηση». Τι απαντάτε;
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν μπορούν να υποσχεθούν μία θετική προοπτική, εστιάζουν κυρίως στον εκφοβισμό του λαού ότι δηλαδή η δική τους κυβέρνηση εξασφαλίζει πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει αστάθεια, καταστροφή και χάος.
Όμως την καταστροφή, την έλλειψη σταθερότητας και το χάος τα ζούμε σήμερα εξαιτίας των δικών τους πολιτικών. Αυτοί, που χρεοκόπησαν, ταπείνωσαν και εξαθλίωσαν το λαό και τη χώρα, δεν μπορούν και δεν πρέπει να εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!
            Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι που με  τις ανθρωποκτόνες πολιτικές τους δημιούργησαν κοινωνική αστάθεια και αβεβαιότητα και κατά συνέπεια οικονομική και πολιτική αστάθεια στη χώρα.

  1. Ποια είναι η άποψη σας για το «Ποτάμι» και την «Ελιά»;
Το «Ποτάμι είναι θολό, αφού δεν έχει τοποθετηθεί για τα μείζονα ζητήματα του λαού και της χώρας, δηλαδή για τα μνημόνια, το υπέρογκο και δυσβάστακτο δημόσιο χρέος της χώρας, τις πολιτικές λιτότητας, το Κυπριακό κλπ
Από την μία έχουμε το «Ποτάμι» και από την άλλη την «Ελιά», μέσα στην οποία έχει κρυφτεί το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά γίνονται για να ανασυγκροτηθεί το πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας και για να μπουν αναχώματα σε μια ριζοσπαστικοποιημένη ψήφο προς την Αριστερά και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικεί σήμερα τη διακυβέρνηση της χώρας.
Τους διαμηνύουμε όμως ότι: είτε Ποτάμια βάλουν μπροστά μας είτε Ελιές είτε άλλα κόμματα που θα τα ονομάσουν Πορτοκαλιές, Ντοματιές, Βουνά, Φαράγγια ή Λίμνες, ένα είναι δεδομένοδεν θα μπορέσουν να ανακόψουν την νίκη της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του λαού μας στην τριπλή κάλπη του Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...