Σελίδες

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Από τη Συνέντευξη Τύπου του υπ. Δημάρχου Β. Αντωνόπουλου

 09.04.2014
Προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος  στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε, σε κεντρική αίθουσα ξενοδοχείου στο Αγρίνιο.
Ως δήμαρχος ο κ. Αντωνόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει τον συντονισμό των φορέων και όλων των παραγωγικών τάξεων όπως το Επιμελητήριο, την ΕΑΣ για την καλύτερη εκμετάλλευση των προγραμμάτων που ανακοινώνονται. Μοχλός.... 
ανάπτυξης θα είναι και η τουριστική ανάπτυξη με την σωστή αξιοποίηση δίνοντας τη δυνατότητα και θέσεις εργασίας κυρίως στους νέους του δήμου.
Επισήμανε ότι πρόκειται να σταθεί έμπρακτα στους αγρότες που «προσπαθούν από μόνοι τους» όπως είπε χαρακτηριστικά. Εκτιμά ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο πρωτογενής τομέας του δήμου Αγρινίου, σε ένα νομό που  είναι πρώτος σε βιολογικά προϊόντα.
Πυλώνας του προγράμματός του θα είναι και η κοινωνική μας πολιτική. Κανένας  άστεγος, κανένας πεινασμένος και χωρίς φάρμακα και ιατρική περίθαλψη, ανέφερε χαρακτηριστικά
Σε όλα τα σημαντικά ζητήματα του δήμου θα υπάρχει άμεση και σωστή ενημέρωση των πολιτών και μάλιστα όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Αντωνόπουλος στο θέμα του πάρκου θα υπάρξει μέχρι και δημοψήφισμα ενώ θα προβεί σε ήπιες παρεμβάσεις όπου κρίνονται απαραίτητες.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στις παραμελημένες ενότητες εκτός της πόλης του Αγρινίου. Ο κ. Βασίλης Αντωνόπουλος υπογράμμισε ότι η παραγκωνισμένη περιφέρεια  του δήμου θα πρέπει να κατέχει σημαντικό ρόλο, ο οποίος θα τις δοθεί μέσα από την ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων,  στα οποία θα δοθούν αρμοδιότητες, ώστε να μην αποτελούν απλά έναν άβουλο θεσμό.

Προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής, πρέπει να είναι και το νοικοκύρεμα του δήμου στα οικονομικά, ώστε με σωστή και υπεύθυνη διαχείριση να αποτελέσει σημαντικό σημείο της αύξησης των πόρων και κατά συνέπεια της μείωσης των δαπανών. Στον τομέα αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και η εμπειρία του κ. Αντωνόπουλου από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νιας καθώς σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επιτεύχθηκε σημαντική μείωση κατά 30% των δαπανών (με κορωνίδα τη μείωση των ενοικίων κατά 80%). Σε ένα μικρό απολογισμό του έργου του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανέφερε ιδιαίτερα στην πολύπλευρη προσφορά του στον δήμο Αγρινίου. Μίλησε για τη δημιουργία σχολείων, οικοτροφείων, την οικονομική υποστήριξη που έδωσε στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου επί δυο χρόνια αλλά και για την συμβολή του όποτε του ζητήθηκε. Τόνισε όμως πως ποτέ δεν λειτούργησε ρουσφετολογικά ούτε ξεχώρισε προνομιακά το δήμο Αγρινίου σε σχέση με άλλους δήμους. Οι ανάγκες του κάθε δήμου ήταν πάντα η προτεραιότητά του.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κ. Βασίλης Αντωνόπουλος μίλησε και για την σχέση του με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως ο καθένας έχει την πολιτική του διαδρομή και ο ίδιος δεν την απαρνείται, ενώ διευκρίνισε ότι τα τελευταία τριάμισι  χρόνια δεν μετέχει σε καμιά κομματική διαδικασία του κόμματος και τόνισε ότι η υποψηφιότητά του είναι η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη. ‘’Είμαι αντιμνημονιακός και αυτό καταγράφεται από τον τρόπο ζωής μου, δεν έχω ούτε πισίνες ούτε κότερα. Βοηθάω τους συνανθρώπους μου και αυτό θέλω να κάνω και ως δήμαρχος Αγρινίου’’.

 Ο κ. Αντωνόπουλος κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή για απαξίωση θεσμών, «αλαζονεία της εξουσίας», κάνοντας ακόμη λόγο για εξαρτήσεις και για κομματικές δεσμεύσεις, που δεν υπάρχουν στη δική του περίπτωση.

Τόνισε ότι όπως διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι δεν θα κατέβει έτσι και θα εκπλαγούν δυσάρεστα όσοι διαδίδουν ότι δεν σχηματίζει ψηφοδέλτιο ή διασπείροντας άλλες τέτοιες φημολογίες. Και πρόσθεσε ότι δε συμφωνεί με την τακτική ορισμένων συνδυασμών να ανακοινώνουν μεμονωμένους υποψήφιους συμβούλους  αδικώντας όλους τους υπολοίπους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...