Σελίδες

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΑΘΗΝΑ: Χτύπησαν μαχητική διαδήλωση σωματείων του ΠΑΜΕ

Φωτογραφία από τον Δρομογράφο
Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η κυβέρνηση, σε εντελώς αντιδημοκρατική τροχιά, απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση μπαίνει στο γύψο στο όνομα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι.....
πλήρως εναρμονισμένη με το πνεύμα που επικρατεί στην ΕΕ διευρύνοντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Μαχητική διαδήλωση με αιτήματα για την προστασία των ανέργων πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε με την άρνηση των αρμόδιων υπουργών να ακούσουν τα αιτήματα και με τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έδωσαν απάντηση στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων που είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ η κυβέρνηση μέσω της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής επικαλούμενη τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης ενόψει της επίσκεψης του γερμανού προέδρου Γιοαχίμ Γκάουκ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ  απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας χημικά. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες με αστυνομικούς που χτυπούν διαδηλωτές κρατώντας το κλομπ ανάποδα. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η κυβέρνηση, σε εντελώς αντιδημοκρατική τροχιά, απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση μπαίνει στο γύψο στο όνομα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως εναρμονισμένη με το πνεύμα που επικρατεί στην ΕΕ διευρύνοντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, ο οποίος χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς, κατήγγειλε την κυβέρνηση για τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση και δήλωσε ότι κανένας υπουργός δεν δέχτηκε να ακούσει τα αιτήματα των σωματείων του ΠΑΜΕ.
Τα αιτήματα είναι τα εξής:
  • Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ.
  • Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και στα 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα ΒΑΕ και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
  • Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.
  • Κατάργηση των χαρατσιών, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους και μείωσή τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους.
  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.
  • Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.
  • Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.
  • Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους, που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.
  • Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920. Κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν τις αποζημιώσεις».
Την κινητοποίηση οργάνωσαν τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Μετάλλου Αττικής, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Συμμετείχαν επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία «ΠΕΜΕΝ» και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Την κινητοποίηση στήριξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Το πρόβλημα της ανεργίας για τις αριστερές δυνάμεις δεν αντιμετωπίζεται με συσσίτια και φιλανθρωπία, αλλά με την πάλη των ίδιων των ανέργων και των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους για μέτρα προστασίας των ανέργων και για δουλειά με δικαιώματα για όλους. Η σημερινή κινητοποίηση έχει και ως προς αυτό μεγάλη σημασία. Γιατί ο αυταρχισμός της κυβέρνησης, απορρέει από την άρνηση επίλυσης αυτών των κορυφαίων λαϊκών προβλημάτων. Έτσι η αντεπίθεση του λαού δεν μπορεί παρά να αρχίσει από την υπεράσπιση των ζωτικών αναγκών, από το συλλογικό αγώνα για την επιβίωση.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έγραψε στα «παλιά της τα παπούτσια» την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο Εργασίας, στη συνέχεια η Αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία».
http://unfollow.com.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...