Σελίδες

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Συλλαλητήριο ΕΚΑ για την «πάλη των γυναικών» στο Αγρίνιο (φωτο)

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην πλατεία το ΠΑΜΕ και το ΕΚΑ, κλείνοντας την «εβδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων» που προαποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου, στα τέλη Φεβρουαρίου.
Η σημερινή συγκέντρωση, που ολοκληρώθηκε με μικρή συμμετοχή, είχε σημείο αναφοράς την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, με τα μέλη του.... ΠΑΜΕ και του ΕΚΑ που πήραν το λόγο να μιλούν για την ανάγκη πάλης της γυναίκας των λαϊκών στρωμάτων «ως μόνη διέξοδο στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που πλήττει και τις γυναίκες».

Τη συγκέντρωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος των Τεχνικών Ηλεκτρισμού Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μπάμπης Λούντζης , ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Βαγγέλης Μελάς, μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου: «Η δράση μας κορυφώνεται με το σημερινό συλλαλητήριο, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην πολιτική της Ε.Ε και του κεφαλαίου. Ο αγώνας δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Οργανώνουμε την πάλη μας. Στέλνουμε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, ειδικά τις νέες που πλήττονται περισσότερο, ότι οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων χρειάζεται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η προφορά τους και η πάλη τους θα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον των παιδιών τους…»

Αμέσως μετά μίλησε η πρόεδρος του Σωματείου Ιματισμού Αγρινίου και μέλος της Ο.Γ.Ε. κα Σοφία Καζαρίδη: «Η 8 του Μάρτη δεν φέρνει στη μνήμη μόνο τους αγώνες των γυναικών της Νέας Υόρκης για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για ίσο μεροκάματο. Δεν είναι μόνο μέρα τιμής και απολογισμού. Είναι μέρα για να σχεδιάσουμε τις δράσεις μας για τη νέα περίοδο που η εργατική τάξη και τα εργατικά στρώματα στενάζουν. Χιλιάδες γυναίκες αγωνίστριες, επώνυμες και ανώνυμες, έρχονται κάθε μέρα σε σύγκρουση με τους ατομικούς φόβους και τις δυσκολίες στον εργασιακό χώρο. Ο αγώνας των γυναικών, απέσπασε κατακτήσεις σημαντικές για την εργατική λαϊκή οικογένεια». ανέφερε η κα. Καζαρίδη.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο με θέμα «Η γυναίκα σήμερα, πολεμάει; Πως, που , πότε, γιατί; από την Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, (Τμήμα Αγρινίου). Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κα Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του Κ.Κ.Ε.
Δείτε περισσότερες φωτό εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...