Σελίδες

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κ. Καρακώστας: Τα προεκλογικά ρουσφέτια του Μπουλέ δεν τρώγονταν με τίποτα στη Ναύπακτο

Στα ρουσφέτια λέμε ΝΑΙ.
Όχι για μένα, αλλά για την φουκαριάρα την Ναυπακτία!
(Με την υπογραφή του Γ. Μπουλέ
και της εναπομείνασας παράταξής του)
Στην περίοδο της (πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής) νηστείας που διανύουμε, με ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Μπουλέ αποφάσισε να βαφτίσει το κρέας σε ψάρι.
Αλλιώς τα προεκλογικά της ρουσφέτια, δεν τρώγονταν με τίποτα.
Έτσι αναγκάστηκε να θυμηθεί τα προβλήματα μερικών τοπικών κοινοτήτων, υποσχέθηκε μερικά κυβικά τσιμέντο και δυο φλούδες άσφαλτο, ελπίζοντας ότι θα ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά με δόλωμα......
την μπετονιέρα.
Κάνουμε έργο και όχι ρουσφέτια, δικαιολογείται η παράταξη του κ. Μπουλέ στην ανακοίνωσή της. Επιχείρημα πιο παλιό κι από τον Μαυρογιαλούρο. Κανένα ρουσφέτι δεν λέγεται ποτέ με το όνομά του, από τότε που ο μπάρμπας στην Κορώνη, είχε «θεσμικό» ρόλο στο Ελληνικό πελατειακό κράτος.
Λίγες μέρες πριν κατατεθούν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές, η παράταξη του κ. Μπουλέ αποφάσισε να αναθέσει, επιλεκτικά, ορισμένα έργα σε διάφορα σημεία του δήμου. Πρόκειται για έργα που στο πρόσφατο παρελθόν είχε αρνηθεί να συμπεριλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Πολλά από αυτά έχουν τον ίδιο τίτλο, «βελτίωση – συντήρηση του οδικού δικτύου» και το «περίεργο», για όποιον έχει αμφιβολίες για το προεκλογικό ήθος του κ. Μπουλέ, είναι ότι όλα είναι στο ποσό των 12.000 ευρώ, είτε πρόκειται για λακκούβες στο Αντίρριο, είτε στην Ναύπακτο, είτε στον Πλάτανο είτε στην Χάλκεια ή στην Αποδοτία. Πώς τα κατάφεραν όλες αυτές οι λακκούβες και μοιράστηκαν σε όλη την έκταση του δήμου, σε ίσα ποσά ανά δημοτική ενότητα και μάλιστα στο ποσό (12.000) που επιτρέπει την απ’ ευθείας ανάθεση, θα παραμείνει μυστήριο ανάλογο αυτού της πρόσφατης εξαφάνισης του αεροπλάνου των Μαλαισιανών αερογραμμών. 
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.
(Μανόλης Αναγνωστάκης)
Μας κουνά το δάκτυλο ο δήμαρχός μας και μας επιπλήττει, πως δήθεν, δεν θέλουμε να παράξει ο δήμος έργο.
  • Δεν άκουσε που του προτείναμε να γίνουν όλα αυτά τα έργα σε μια ενιαία εργολαβία ώστε να μπορούμε με την έκπτωση που θα κερδίσουμε, να κάνουμε περισσότερες και καλύτερες παρεμβάσεις.
  • Δεν άκουσε που του προτείναμε, να δώσει επιτέλους την πάγια προκαταβολή των 1.000 ευρώ στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, για να μπορούν να επιλύσουν άμεσα, χρονίζοντα μικροπροβλήματα σε κάθε τοπική κοινότητα.
  • Δεν άκουσε που του προτείναμε να συναντηθεί με όλους τους προέδρους και να ιεραρχήσουμε πόσα και ποια έργα πρέπει να γίνουν, σε όλες τις κοινότητες και όχι μόνο τα 5-6 ρουσφέτια που ο ίδιος επέλεξε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, αφήνοντας απ’ έξω την πλειοψηφία των χωριών.
      Αχ, πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!
(Κώστας Βάρναλης)
Τα λόγια του Βάρναλη μας οδήγησαν να ψάξουμε, τι έλεγε ο κ. Μπουλές και η παράταξή του, τον Σεπτέμβριο του 2011, ως νεοεκλεγμένος δήμαρχος Ναυπακτίας. Τότε, χωρίς το άγχος του επικείμενου μαυρίσματος στις εκλογές, προσπαθούσε να οικοδομήσει ένα προφίλ διαφορετικό από τον προκάτοχό του κ. Παπαθανάση, περιγράφοντας την προηγούμενη δράση του, ως δήμαρχος Πυλήνης.
Έλεγε τότε:
«Είχαμε λοιπόν τις εκλογές μπροστά μας, το ξέραμε αυτό, και είπαμε όχι, δεν θα κάνουμε εμείς τέτοια δουλειά, τι θα κάνουμε; Όλα τα λεφτά για δημοπρασία, αλλά επειδή είχαμε μία αρχή κύριοι στην Πυλήνη, τον Αύγουστο των εκλογών και νωρίτερα δεν κάναμε καμία ανάθεση, έκλειναν όλα τα έργα…»
Ενώ η κ. Ζιαμπάρα συμπλήρωνε:
«Λοιπόν, εάν όντως ήμασταν ρουσφετολόγοι, θα τα είχαμε κάνει σε 12αρια και θα είχαμε φτιάξει δρομάκια, μαντρούλες και όλα τα υπόλοιπα που φέρνουνε ψήφους, …γιατί για εμάς είναι θέμα δεοντολογίας να μην πάμε προεκλογικά να κάνουμε τέτοια έργα, γιατί πάντοτε από τον Αύγουστο, σε κάθε προεκλογική περίοδο σταματούσαμε οποιοδήποτε έργο στην Πυλήνη…»

Τώρα τα 12άρια και οι αναθέσεις πέφτουν σε ρυθμό πολυβόλου, και όποιος επικαλείται την λογική και το νοικοκύρεμα βαφτίζεται εχθρός των έργων!

Έλεγε τότε:
«Γι’ αυτό λοιπόν θα κάνουμε το εξής: Το λέω γιατί πιστεύω ότι είναι το πλέον δόκιμο. Θα συζητήσουμε για τις αναγκαιότητες σε κάθε Τοπική Κοινότητα, και θα υπάρξει μία ιεράρχηση έργων και ανάλογα με το που θα φτάσουν τα χρήματα θα σταματήσουν και τα έργα.»

Τώρα απέρριψε αυτήν ακριβώς την πρόταση.

Να πούμε βέβαια ότι και για την θητεία του στην Πυλήνη, ο δήμαρχός μας έλεγε ψέματα και το 2011, νομίζοντας ότι κανείς δεν θα ψάξει να βρει την αλήθεια.
Έλα όμως που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν σε πάει μακριά.
Μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, τον Οκτώβριο του 2010, έκανε οκτώ αναθέσεις για τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις και τοιχεία στο μαγικό ποσό των 5.854 ευρώ. Πως είναι δυνατόν ένα τοιχείο στη Σίμου, μια τσιμεντόστρωση στον Παλιόπυργο, μια πλακόστρωση στη Σίμου και άλλο ένα τοιχείο στην Μηλιά να κοστολογούνται στο ίδιο «μαγικό» ποσό; Είναι απλά τα πράγματα. Μέχρι αυτό το ποσό, το έργο γινόταν όχι μόνο με απ’ ευθείας ανάθεση σε όποιον επιλεγεί αλλά και χωρίς να συνοδεύεται από μελέτη.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο, λοιπόν για τον κ. Μπουλέ.

Το να κάνει προεκλογικό αγώνα με τα χρήματα των δημοτών, είναι παλιά του συνήθεια. Αλλά τώρα πια δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Αντιθέτως οφείλει να απολογηθεί για την θητεία του στον δήμο Ναυπακτίας που είναι γνωστή σε όλους μας.
Δεν είναι δυνατόν στον δήμο Ναυπακτίας για όλα να φταίει η αντιπολίτευση, όπως ισχυριζόταν μέχρι τώρα η παράταξη του κ. Μπουλέ. Αν και οφείλουμε να επισημάνουμε μια αλλαγή στην στάση της. Στην τελευταία ανακοίνωσή της παράταξης, καλοπιάνουν τους συμβούλους της παράταξης του κ. Παπαθανάση. Το τι κρύβεται πίσω από αυτή την αλλαγή στάσης μόνο ο κ. Μπουλές μπορεί να το ξέρει. Ότι κι αν είναι αυτό όμως, είναι σίγουρο πως η τοπική κοινωνία δεν θα το καταπιεί αμάσητο.

Και μιας και στην ανακοίνωση αυτή χρησιμοποιήσαμε τον Κώστα Βάρναλη, ας μας επιτραπεί να αφιερώσουμε άλλο ένα κείμενό του, σε όσους πίστεψαν ότι η ήττα του κ. Παπαθανάση στις προηγούμενες εκλογές θα οδηγούσε αυτομάτως σε καλύτερα αποτελέσματα στον δήμο μας.
Μας λέει, λοιπόν ο Βάρναλης:

«Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο
Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο
Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος»

Τι λέτε λοιπόν. Δεν ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τους κάθε λογής ρουσφετολόγους, Μαυρογιαλούρους;
Δεν αξίζει η Ναυπακτία καλύτερη τύχη;
  
Υ.Γ.  Για το τέλος κρατήσαμε και ένα τεστ γνώσεων, τοπικής πολιτικής ιστορίας. Στην διπλανή εικόνα βλέπετε μια μάντρα, δημοτικό έργο. Όποιος βρει αν είναι του κ. Μπουλέ ή του προκατόχου του, κερδίζει πενήντα μέτρα τσιμεντόστρωση σε τοπική κοινότητα και σε δρομάκι της επιλογής του.
Αν δυσκολευτείτε να βρείτε ποιος δήμαρχος έκανε την μάντρα, είναι επειδή τα ρουσφέτια δεν ξεχωρίζουν σε (καλά) δικά μας και (κακά) δικά τους. Βλάπτουν και τα δύο, την Ναυπακτία εξ ίσου.

Κώστας Καρακώστας, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...