Σελίδες

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!!!

Σε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία της Ελλάδας, οι αντικυβερνητικές παρατάξεις κάθε απόχρωσης σαρώνουν. Και πώς αποφάσισε τη Δευτέρα να απαντήσει ο εργοδότης μας, το Υπουργείο;; 
Φυσικά, με δημοκρατικές μεθόδους: αφού κατάργησε τη διευκόλυνση 9 (ναι, εννέα!!!) μελών του ΔΣ του Κέντρου Μελετών της ΟΛΜΕ (τη στιγμή που έχει αποσπάσει 3.000-ναι τρεις χιλιάδες!!!- εκπαιδευτικούς σε άλλες Υπηρεσίες εκτός σχολείου), τώρα.......
προχωράει ένα βήμα παραπάνω. Χρησιμοποιώντας ένα νόμο 1264 του 1982 που κατά βάση αναφέρεται στον ιδιωτικό τομέα, καταργεί το δικαίωμα που είχαμε να κάνουμε Γενική Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 1(ναι, μία !) ημέρα το χρόνο, με το πρόσχημα ότι χάνονται ώρες. 
Την ίδια δηλαδή στιγμή που έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες από την αρχή της χρονιάς σε κάθε σχολείο λόγω κενών και ανοργανωσιάς, το Υπουργείο μας λέει ότι 7 ώρες στις οποίες συζητάμε σοβαρά ζητήματα για τη δουλειά μας προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και στην ολοκλήρωση της ύλης. 
Φυσικά, όλα αυτά είναι δικαιολογίες: ο πραγματικός στόχος είναι να χτυπήσει κάθε έννοια συνδικαλισμού και συλλογικής οργάνωσης των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο για να μπορέσει μετά να το διαλύσει χωρίς αντίσταση.
"ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ" 
Εδώ η επίσημη απόφαση του Υπουργείου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...