Σελίδες

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ομιλία Μαρίας Τριανταφύλλου για Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
14/11/2013
Θέμα: Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.»» τοποθέτηση της βουλευτή  Μαρίας Τριανταφύλλου.
Στην συζήτηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για  τις εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες της εταιρίας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.»», η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κα. Τριανταφύλλου  μίλησε για την ..............
κατάσταση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και τις αίτιες που οδήγησαν εκεί την εταιρία: «Η πραγματικότητα των ΕΑΣ δεν ήταν απρόβλεπτη, αφού και στη δική τους περίπτωση υπήρξε μία συσσώρευση παθογενειών και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από τις διορισμένες διοικήσεις, που ακόμα περιμένουμε να εκπονήσουν σχέδιο εξυγίανσης».
Σκόπιμη υποβάθμιση και απαξίωση των ΕΑΣ, χαρακτήρισε  το γεγονός ότι ο υψηλός δανεισμός της εταιρείας, αναλώθηκε αποκλειστικά στη χρηματοδότηση του ετήσιου ταμειακού ελλείμματος και όχι στη χρηματοδότηση συγκεκριμένου παραγωγικού σχεδίου.

    Επίσης, ανέφερε ότι, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά στον Όμιλο, με αποτέλεσμα να οριστικοποιηθούν οι ποινικές ρήτρες που επιβάλλει το ίδιο το δημόσιο στον εαυτό του, αφού πρόκειται για μια εταιρεία που του ανήκει.

Τόνισε πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν απαντά στα αδυσώπητα ερωτήματα που τίθενται, και όχι μόνο από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, για το μέλλον της Αμυντικής Βιομηχανίας και εξήγησε πως ωστόσο   ο  ΣΥΡΙΖΑ την ψηφίζει, αφού αυτό θα υλοποιήσει την έστω μερική εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

«Ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί αναλυτικά στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα όλου του αμυντικού τομέα της χώρας, τη συγκρότηση αμυντικής στρατηγικής που θα διασφαλίσει τον εφοδιασμό του στρατού και θα καλύπτει τις ανάγκες του σε έκτακτες συνθήκες, την εκπόνηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και την αξιοποίηση δυνατοτήτων συνεργασίας με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...