Σελίδες

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Υπάρχει αντιπολίτευση στο Δήμο Αγρινίου;

Το ερώτημα της απουσίας ουσιαστικής αντιπολίτευσης από τον Δήμο πλανάτε για χρόνια στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Αγρινίου ενώ τώρα με την Καλλικρατική διεύρυνση του Δήμου η απουσία της παίρνει οσμή "σκανδάλου"!
Αν παρατηρήσει κάποιος καλοπροαίρετος δημότης την αδράνεια, και την......
παντελή απουσία από την καθημερινότητα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στα δύο τελευταία καραμπινάτα "σκάνδαλα" που αναδείχθηκαν από τους ίδιους τους πολίτες, όπως με την αύξηση της τιμής του νερού (ειδικό τέλος ΔΕΥΑΑ) και το περιβαλλοντικό "έγκλημα" στο πάρκο, εύκολα δίνει κάποιος την απάντηση στο ερώτημα, δηλαδή "εάν υπάρχει ή όχι αντιπολίτευση στο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου!" 

Αν πάρουμε υπόψη μας και τα όσα έχει πράξει ή δεν έχει κάνει η δημοτική πλειοψηφία χωρίς να την ενοχλεί η αντιπολίτευση, όπως με τα χαράτσια της ΔΕΗ, διακοπές νερού, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίηση αποφάσεων, εγκατάλειψη των Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων, υπόθεση του αυτόνομου Πανεπιστημίου, άκρατος παραγοντισμός κ.α. τότε ναι υπάρχει πολιτικό έλλειμμα στο δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά τον θεσμικό ρόλο των υπαρχουσών παρατάξεων.
Χωρίς να αναδεικνύουν σχεδόν κανέναν κοινωνικό ζήτημα, χωρίς να αφουγκράζονται τους πολίτες και τα κινήματα που δρουν, απαξιώνουν ότι δεν ελέγχουν οι κομματικοί τους μηχανισμοί και έχουν υποστείλει κάθε αναγκαία αντίδραση στα όσα έχει κάνει η δημοτική αρχή, που οι δημότες καταγγέλλουν, όπως γίνεται σήμερα με το πάρκο. Η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ μετά την "ανακαίνισή" της έχει εξελιχθεί σε συμπολιτευόμενη "αντιπολίτευση" και δεν μπορεί πλέον να αντιδράσει επί της ουσίας αφού  οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοί της συμφωνούν με την δημοτική αρχή στην εφαρμοζόμενη πολιτική στη δήμο Αγρινίου. Αλώστε πολιτικά τα κόμματά τους (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) βρίσκονται στην συγκυβέρνηση, που έφεραν τα αντικοινωνικά μνημόνια και το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει σταθεί δίπλα στους πολίτες που αγωνίζονται ενάντια σ' αυτά αντίθετα επιβάλουν δημοτικά χαράτσια με τον ανταποδοτικό προϋπολογισμό της φτώχειας που υλοποιούν. Η παράταξη της ΝΔ στο δήμο Αγρινίου δεν πείθει για μια σταθερή αντιπολίτευση υπέρ των πολιτών. Είναι από παντού απών. 
Στο διάστημα αυτό εξελίσσονται κωμικοτραγικά γεγονότα στο Πάρκο, με την παρουσία των ΜΑΤ για την επιβολή των «δημοκρατικών (!)» αποφάσεών τους για μια εξωφρενική «ανάπλαση» και την αναστολή εργασιών που παράγγειλε ο αρμόδιος εισαγγελέας Αγρινίου (μετά από παρεμβάσεις της κίνησης πολιτών), διότι ο δήμος Αγρινίου παραπλάνησε με ψευδή στοιχεία την περιφέρεια. Δικαιώνοντας και με αυτόν το τρόπο τους πολίτες που προσέφυγαν στο ΣτΕ και το όλο θέμα του πάρκου θα κριθεί οριστικά στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας προσεχώς. Η δημοτική αντιπολίτευση όλα αυτά τα αγνοεί; Που βρίσκετε;

Η συνεχιζόμενη απουσία πραγματικής κοινωνικής αντιπολίτευσης στο δήμο Αγρινίου (παρά κάποιων ανακοινώσεων) και η άρνηση στήριξης των πρωτοβουλιών πολιτών και φορέων, βάζει σε σοβαρές σκέψεις και προβληματισμό τους ενεργούς πολίτες και ιδιαίτερα τον κόσμο της αριστεράς για αυτή τη χειμαζόμενη κατάσταση χρόνια τώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...