Σελίδες

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

40.000 Θέσεις για ανέργους σε Δήμους της χώρας


Αρχίζει το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης στους δήμους της χώρας, μέσω του οποίου θα προσληφθούν 40.000 άνεργοι.

Ήδη οι δήμοι έχουν στείλει τα αιτήματα για τις ειδικότητες που θα καλυφθούν μέσω των θέσεων που τους αναλογούν και με δέσμευση-ποσοστό 10% αυτών να περιλαμβάνει την ειδικότητα της πληροφορικής.
Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό και η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφορικών συστημάτων.......
και προγραμματισμού.
Οι βασικές δραστηριότητες στις οποίες θα απασχοληθούν όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα αφορούν έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας, όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπρο στασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών, δράσεις διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, υπηρεσίες φροντίδας και μέριμνας ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία, παιδιών κ.ά., καθώς και δράσεις για παιδιά και νέους, όπως εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα περιλαμβάνονται στις προκηρύξεις των δήμων είναι σύμφωνα με την Κεντρική Ενωση Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) πληροφορικής ΠΕ, TE, ΔΕ και ΙΕΚ, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκησης επιχειρήσεων ΠΕ ή TE, διοικητικοί ΔΕ, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, φυσικοθεραπευτές ΠΕ ή TE, βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές ΔΕ και γενικών καθηκόντων ΥΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν έλληνες πολίτες ή πολίτες κράτους μέλους της EE, καθώς και ομογενείς ή μετανάστες με νόμιμη άδεια διαμονής και απασχόλησης στη χώρα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ με προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους, σε όσους δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και στους άνεργους νέους έως 30 ετών. Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίου ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500 ευρώ.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εκδοθούν από το αρμόδιο υπουργείο οι σχετικές αποφάσεις κατανομής ειδικοτήτων προσωπικού ανά δήμο, με βάση τα αιτήματά τους και στη συνέχεια θα προωθηθούν μέσω του ΟΑΕΔ οι προκηρύξεις που θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ. Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν συμβάσεις διάρκειας πέντε μηνών.

Η αρχική κατανομή ανά περιφέρεια και στη συνέχεια ανά δήμο έγινε με κριτήρια πληθυσμιακά και ανεργίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μικρότερων σε πληθυσμό δήμων. Μετά την έκδοση των αποφάσεων, οι ίδιοι οι δήμοι θα προχωρήσουν στην κατανομή των θέσεων στα νομικά τους πρόσωπα, ενώ για τους συνδέσμους θα γίνει αναλογικά από τους συμμετέχοντες σε αυτούς δήμους. 

(Τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...