Σελίδες

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Εκτός παιδικών σταθμών 31.000 παιδιά

Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν εφέτος 31.000 παιδιά βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, καθώς όπως επισημαίνουν οι δήμαρχοι δεν επαρκούν τα κονδύλια για την κάλυψη όλων των επιδοτούμενων θέσεων από το ΕΣΠΑ.
Με επιστολή που έστειλε την Τρίτη στον Υπουργό Εσωτερικών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης,τονίζει ότι με βάση τα φετινά στοιχεία 91.153 παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις δομές τη νέα σχολική......περίοδο, ωστόσο η υπάρχουσα χρηματοδότηση των 150 εκατομμύριων ευρώ επαρκεί για την κάλυψη των 2/3 των αιτήσεων, ήτοι 60.000 θέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, για να γίνει δυνατή η ένταξη όλων των παιδιών στο πρόγραμμα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος πρέπει να διαμορφωθεί στα 225 εκατ. ευρώ, ώστε να καλύψει όλες τις αιτήσεις.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε η χρηματοδότηση να γίνει από αδιάθετους πόρους του ΕΣΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και οι αιτήσεις των 31.000 επιπλέον παιδιών που αν και τηρούν τις προϋποθέσεις μένουν εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Στον Κώστα Ασκούνη απάντησε άμεσα με επιστολή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με την οποία διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αναζήτηση πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...