Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ  
Εκφράζουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Τουρκίας που κατά χιλιάδες   διαδηλώνουν καθημερινά.
Αφορμή η απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να δημιουργήσει εμπορικό πάρκο Γκεζί κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Η ανισόμετρη ανάπτυξη στην Τουρκία σωριάζει σαν ντόμινο κτίρια, οικοδομικά τετράγωνα και πάρκα, σηκώνοντας γιγάντια εμπορικά κέντρα τη στιγμή που......
μεγάλο μέρος από τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας δεν έχει στέγη, σχολεία, νοσοκομεία και 13 εκ πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Η αντιμετώπιση αυτής της διαδήλωσης με την εγκληματική επίθεση των δυνάμεων καταστολής  συνάντησε την αντίδραση του καταπιεσμένου και βαθιά εκμεταλλευόμενου λαού από τα μονοπώλια και επιχειρηματικούς ομίλους που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών και του λαού.

Στην πραγματικότητα οι κινητοποιήσεις αυτές άσχετα πως παρουσιάζονται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ αφετηρία έχουν τις   μεγάλες ταξικές αντιθέσεις στην τουρκική κοινωνία που, παρά τους υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης που απολαμβάνει η αστική τάξη, οι εργάτες αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της τζάμπα δουλειάς, το μισθό των 150 ευρώ χωρίς άλλα δικαιώματα, την ανεργία , την εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Αυτή την περίοδο η αστική τάξη της Τουρκίας με όχημα τη θρησκεία, επιδιώκει να διευρύνει την επιρροή της και να ενισχύσει το ρόλο της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και των Βαλκανίων, υπό τη «σημαία» του λεγόμενου «νεο - οθωμανισμού».

Πρωταγωνιστεί μαζί με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην επέμβαση στη Συρία. Πλασάρεται μάλιστα από τους ανά τον κόσμο υποκριτές υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σαν υπόδειγμα  ανάπτυξης αλλά και δημοκρατικού και κοσμικού Ισλάμ.

Τα γεγονότα στην Τουρκία αποδείχνουν ότι ο καπιταλισμός δεν έχει πατρίδα , ανεξάρτητα  από τον τρόπο διακυβέρνησης κάθε χώρας. Φτώχεια και αυταρχισμός για το λαό -προνόμια για το κεφάλαιο. Ανεργία, μνημόνια, επιστρατεύσεις για το λαό – χρηματοδοτήσεις τραπεζιτών.

Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας  στο λαό και τη νεολαία της Τουρκίας.
Καταδικάζουμε το μακελειό με τους χιλιάδες τραυματίες και  νεκρούς αποτέλεσμα της καταστολής και τον αυταρχισμού της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν.
Καταδικάζουμε την επίθεση  στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας που συμμετέχει ενεργά στις λαϊκές κινητοποιήσεις και μετρά 500 τραυματίες μέλη του.
Καταδικάζουμε την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ναζίμ Χικμέτ».
Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό της Τουρκίας. Αγώνας ενάντια στα μονοπώλια.

Δύναμη η κοινή πάλη των λαών, η διεθνιστική αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...