Σελίδες

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ"

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση» 
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου 
Τηλ 26410-22325- Email somidip-enosi@hotmail.gr
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες! Η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής απάντησης όλων των.....εργαζομένων, όλου του λαϊκού κινήματος. 
Η κυβέρνηση έφερε το πολυνομοσχέδιο, που παίρνει πίσω μια σειρά από δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που δίνει άλλο ένα χαστούκι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της, δύο βδομάδες πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών. 
Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων να περνάνε όλα τα μέτρα σε περιόδους που θα μπορέσει να λειτουργήσει ο "κοινωνικός αυτοματισμός" ή σε "νεκρές" περιόδους (καλοκαίρι). Η τακτική είναι δεδομένη. 

Η επιστράτευση είναι ακόμη ένα χαρτί των κυβερνήσεων απέναντι στους αγωνιζόμενους: Ναυτεργάτες, εργαζόμενους στο μετρό, αστικά λεωφορεία, τώρα καθηγητές. Δίκες για αγωνιζόμενους στη Χαλκιδική, στο Αιγίνιο, αγρότες, μαθητές. ΜΑΤ για συνταξιούχους, χαλυβουργούς, εργάτες. Η τακτική είναι δεδομένη. 

Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η αντίδραση του λαού! 

Η αγωνιστική απάντηση, η συσπείρωση των εργαζομένων στους Συλλόγους και τα Σωματεία, η κοινή με στόχους δράση, η δράση με μαζικούς όρους θα φέρει αποτελέσματα, θα αποτελέσει την απαρχή για ένα κίνημα που δεν θα βρίσκεται συνεχώς σε άμυνα, αλλά θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του, θα διεκδικήσει την εξουσία του. 

Το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, σε κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, τη νεολαία, προκειμένου να δοθεί απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς και η καταδίκη στον κυβερνητικό αυταρχισμό. 

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση. 

Κανένας φόβος! Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση κι αλληλεγγύη. Ένας κλάδος για όλους κι όλοι οι κλάδοι για έναν! Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...