Σελίδες

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Επεισόδια στο σιντριβάνι - Δημαρχείο Αγρινίου

Oι νεαροί και μια μικρή ομάδα της γνωστής εθνικιστικής οργάνωσης, που βρίσκονταν στην κεφαλή της μαθητικής πορείας που είχε ξεκινήσει νωρίτερα απο την πλατεία Δημάδη και φορώντας full face και κράνη περίπου 15 - 20 άτομα (που ελέγχεται αν ορισμένοι από αυτούς ήταν μαθητές ή διαδηλωτές), έκαναν επίθεση με μολότοφ σε άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που βρίσκονταν στο σιντριβάνι, ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο.  Όλα αυτά τη στιγμή που από αυτό το κεντρικό σημείο του Αγρινίου διέρχονταν δεκάδες πολίτες και αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και αφού έριξαν καπνογόνα, προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Παναγοπούλου, που ......
στο μεταξύ είχε μπλοκάρει από αυτοκίνητα. Οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι έριχναν πέτρες  μολότοφ και βαρελότα ενώ πανικόβλητοι οι περαστικοί έτρεχαν να σωθούν. κάπως καθηστερημένα έσπευσαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής που δεν χρειάστηκε να παρέμβουν αφού οι φωτιές από τις μολότοφ είχαν σβήσει. Λίγο αργότερα, στο ίδιο σημείο, άτομα επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους αλλά και πολίτες, και έσκισαν την τσάντα ενός δημοσιογράφου, ενώ χτύπησαν και έναν πολίτη, μπροστά σε αστυνομικούς που δεν έκαναν τίποτε! Οι προκλητικά γνωστοί τραμπούκοι έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν και να προπηλακίσουν δυο νεαρές δημοσιογράφους και όποιον άλλον διαμαρτύρονταν. Γενική πεποίθησή όλων των πολιτών, που έγιναν μάρτυρες αυτών των τραμπουκισμών γνωστών "τσαμουκάδων" της περιοχής ήταν ότι οι συμπεριφορές αυτές δεν τιμούν τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη. Μάλιστα  απειλούσαν προς πάσα κατεύθυνση με "λαχαναγορίτικες" φράσεις το μόνο που κραύγαζαν ήταν ο άναρθρος εθνικισμός τους! 
Μετά από αυτό ακολούθησαν νέοι διαπληκτισμοί μεταξύ διαδηλωτών και άλλων πολιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Ράπτης που διαμαρτυρήθηκε για την συμπεριφορά των κουκουλοφόρων κατά των νεαρών δημοσιογράφων, και εν στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί πολλά άτομα, άγνωστο από που, έγινε ρίψη δακρυγόνου μέσα στον κόσμο με αποτέλεσμα να προκληθεί νέος πανικός! Στη συνέχεια, όλοι διαλύθηκαν και οι νεαροί διαδηλωτές μετέβησαν στην πλατεία Δημάδη, όπου ακολούθησε νεος γύρος επεισοδίων.
Τα ΜΑΤ εντελώς αψυχολόγητα δεν δίστασαν να πετάξουν δακρυγόνα μέσα στα μαγαζιά και την αγορά της πόλης, ενώ κόσμος τους έβριζε.
Με πληροφορίες http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...