Σελίδες

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ενημερώνει τους εργαζόμενους της περιοχής μας, για τις εξελίξεις με βάση και τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, και την παρέμβαση της εκπροσώπου της ΛΑ.Σ. Ελπίδας Παντελάκη.  
Καταγγέλλουμε ότι η χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών όπως ψηφίστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013, συνολικά της Τοπικής Διοίκησης, όχι  μόνο εντάσσεται πλήρως στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην καθημερινότητα των εργαζομένων.
Επισημαίνουμε ότι η «διαφωνία» του ΔΣ της ΚΕΔΕ στον Κρατικό Προϋπολογισμό εξαντλείται σε καταγγελίες επί παντώς επιστητού, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική του κεφαλαίου που γεννά μεσοπρόθεσμα, μνημόνια και εξαθλίωση των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή αυτή η πολιτική εφαρμόζεται και εξειδικεύεται από την συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών-στελεχών των κομμάτων του Ευρωμονοδρομου και διευκολύνουν διαχρονικά τις κυβερνήσεις να ....
επιταχύνουν σε νέα πιο βάρβαρα μέτρα: απολύσεις, φορολογική επιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις έργων και υποδομών κ.α.
 Οι Δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αγρινίου, καλούμε και προτείνουμε τη μη εφαρμογή της απόφασης της Κυβέρνησης από το Δήμο για τις απολύσεις των εργαζομένων και όχι το ευχολόγιο προτροπής που ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ (προς τους Δήμους), που και αυτό έγινε κάτω από την πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Σαν Λαϊκή Συσπείρωση  θα καλέσουμε το Δήμο Αγρινίου σε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο για αυτές τις πολύ σοβαρές εξελίξεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Να μην εφαρμόσουν οι δήμοι  όπως και οι περιφέρειές την απόφαση της κυβέρνησης.
• Να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους.
Αυτή η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις, που αποτελούν την πρώτη φάση κύματος μαζικών απολύσεων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργανωμένη λαϊκή πάλη στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων «διαρκείας» και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.  

Οι Εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη ΛΑ.Σ.,
 Νικάκης.Β.-Σιδέρης.Κ.-Δήμας.Δ.                                         
 Αγρίνιο  Δευτέρα 12/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...