Σελίδες

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Βόμβα από τον Νίκο Χαρδαλιά στον ΣΚΑΪ: Μαζικές παραιτήσεις δημάρχων την επόμενη εβδομάδα. Στο Αγρίνιο κάποιοι επιμένουν σε τυπικά ψηφίσματα!

Είναι ένας από τους πλέον πετυχημένους δημάρχους με τα υψηλότερα ποσοστά εκλογής πανελλαδικά. Ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε κάτι πρωτοφανές για τα Ελληνικά αλλά και Ευρωπαϊκά χρονικά πριν από λίγο στην πρωϊνή γραμμή του ΣΚΑΪ:
“Την επόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον 55 δήμαρχοι μαζί με τα δημοτικά τους συμβούλια, είναι έτοιμοι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους! Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας, δεν υπάρχει λόγος να μένουμε. Είμαστε στις θέσεις μας για να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, για να παράγουμε έργο. Να σταματήσει επιτέλους η δαιμονοποίηση της αυτοδιοίκησης…”
Καταλαβαίνετε ότι εάν υλοποιηθεί μία τέτοια διαμαρτυρία, οι συνέπειες θα είναι ασύμμετρες για την κεντρική διοίκηση. Ειδικά εάν πρόκειται για μεγάλους δήμους, όπως ....... αυτός του Βύρωνα. Και πολύ ηχηρότερες από τον προπηλακισμό του κάθε Φούχτελ.
Στο δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, χθες, σε παρόμοια πρόταση Σταμάτης έκαναν πως δεν άκουσαν οι τοπικοί μας "άρχοντες" και αρκέστηκαν σε ένα άνευρο ψήφισμα ρίχνοντας "στάχτη στα μάτια" του κόσμου που χάνει τη δουλειά του. Κάποιοι μάλιστα χωρίς να καταλάβουν την σημειολογία της πρότασης "τόλμησαν" να την σχολιάσουν αρνητικά....
Δεν βλέπουν δίπλα για το ίδιο θέμα ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου που ξεσηκώνει τους δημότες του σε λαϊκό συλλαλητήριο τη Δευτέρα για να μην περάσουν οι απολύσεις και για να μην βάλει λουκέτο ο δήμος τους. 
Στο Αγρίνιο το μόνο που μάλλον ξέρουν καλά οι δημοτικοί μας τοποτηρητές είναι να "κουρεύουν" τις προσδοκίες των δημοτών για μια άλλη πόλη και στο απώτερο μέλλον (αν προλάβουν) το γκαζόν που θα φτιάξει ο Μάκος στο πάρκο.... 
Αλήθεια με την ευκαιρία ρε... φίλε Μάκη (είχες δίκιο στις δημοτικές εκλογές ποντάρισες σωστά εγώ δεν σε άκουσα!) μετά από αυτή την έκπτωση των 2,4 εκ. περίπου που έδωσες (51%) πως θα φτιάξεις αυτό το σοβαρό έργο, όπως λέει η δημοτική μας αρχή ότι είναι, το οποίο προϋπολογίστηκε αρχικά για 4,7 εκ Ευρώ, με το υπόλοιπο ποσόν των 2.3 εκ. που θα πάρεις; Εάν τρέξει βέβαια το ΕΣΠΑ!  
Μήπως μπορεί η δημοτική αρχή ή και η τεχνική υπηρεσία να μας ενημερώσουν τι έργο θα γίνει τελικά με το υπόλοιπο ποσό που θα πάρει ο εργολάβος; Αρκεί δηλαδή μετά την μεγάλη έκπτωση που δόθηκε το ποσό για να καλυφθούν οι όροι της μελέτης ώστε να ύπαρξη ποιοτικά άρτιο το έργο, όπου το περιέγραψε στο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος; Η μήπως θα αρχίσουν οι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του έργου και οι τεμαχισμοί για καλυφθεί η ζημιά της έκπτωσης, όπως συνηθίζεται;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...