Σελίδες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Σε τεντωμένο σχοινί.......Το κράτος διαλύεται……

Η Χώρα μας, εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, η ανεργία καλπάζει, o αριθμός των συμπολιτών μας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των αστέγων, που έγινε ΑΡΙΘΜΟΣ μετρήσιμος.
Οι κατασχέσεις κατοικιών έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας (βγήκε και ο Βουλευτής της ΝΔ την προηγούμενη εβδομάδα και μας είπε ότι πρέπει να πλειστηριάζονται και οι κύριες κατοικίες, όσων δεν πληρώνουν τα δάνεια!!)
Κακώς δηλαδή τόσα χρόνια το κόπο μας τον επενδύσαμε, αφού μας δόθηκε η δυνατότητα από τις Τράπεζες να δανειστούμε… Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα στον ορίζοντα; Οι οικονομολόγοι των τραπεζών και των διαφόρων κυβερνήσεων δεν έβλεπαν τι έρχεται;
Οι Δήμοι, η Εκκλησία, οι οργανωμένοι πολίτες της κοινωνίας των πολιτών, προσπαθούν να δώσουν ''πνοή ζωής'' με τα συσσίτια, αλλά αυτό θέλουμε για τη χώρα μας; Αυτού του είδους η κοινωνική πολιτική, μας εκπροσωπεί ως λαό…;

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά, κανένας δεν θέλει να δώσει μια πειστική απάντηση για τους λόγους και τις αιτίες που μας έφτασαν σε αυτή τη κατάσταση.

Θυμόμαστε βεβαίως όλοι, την προηγούμενη δεκαετία και ειδικά μετά την είσοδό μας στη ευρωζώνη, ''σοβαρούς και έγκριτους οικονομολόγους'' (της θεωρίας τελικά), αλλά και Πολιτικούς, που δήλωναν για το πόσο καλά πάει η οικονομία μας, για την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, για τις μειώσεις των ελλειμμάτων κλπ.

Οι ίδιοι τώρα, (οικονομολόγοι αλλά και Πολιτικοί) μας λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Όχι δεν μπορούνε να δώσουν καμία απάντηση, διότι δεν τους συμφέρει….

Μας λένε ότι φταίει ο Υπερδανεισμός της χώρας, ότι φταίει η αύξηση του ελλείμματος, ότι φταίει η έλλειψη παραγωγής και η μείωση των εξαγωγών, ότι φταίει η φοροδιαφυγή, ότι φταίει η διαφθορά, η κακή δημόσια Διοίκηση .κ.λ.π.

Όλα αυτά τα λένε όλοι εκείνοι που είναι και ήταν είτε Επαγγελματίες (Ανεπάγγελτοι) της Πολιτικής, είτε έγκριτοι οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές, με σπουδαίες σπουδές ''στην Ευρώπη ή αλλού, που τελικά αποδεικνύεται διαρκώς, ότι κάποιοι από αυτούς είναι εκτελεστικά όργανα ξένων βουλήσεων....

Τελικά τι από τα δυο ισχύει

Υπάρχει αλήθεια και ποιά είναι;

Αυτά που μας έλεγαν την πρώτη φορά (όταν όλα πήγαιναν καλά) ή αυτά που μας λένε τώρα; Αν λοιπόν ισχύουν τα πρώτα, γιατί φτάσαμε στα σημερινά; Αν ισχύουν τα σημερινά, γιατί μας έλεγαν άλλα στο παρελθόν;

Βγαίνουν οι αριθμοί ή όχι; Φτωχαίνουμε ή όχι; 

Σε κάθε περίπτωση όμως, έχει αποδειχθεί περίτρανα η ανεπάρκεια και η ανικανότητά τους, ή ακόμα και η σκοπιμότητα που φαίνεται να υπάρχει, και αυτό είναι το επικίνδυνο.

Δεν γνωρίζει κανείς τους ότι πλέον τίθεται θέμα Εθνικής Κυριαρχίας με τόσα χρέη; Διότι Λαϊκή κυριαρχία, πλέον δεν υπάρχει και ουσιαστικά από αύριο μετά τη ψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων. Μέτρων όμως που αν περάσουν δεν θα έχουν την λαϊκή νομιμοποίηση.

Δεν είναι δυνατόν, σήμερα να ανακάλυψαν όλα τα παραπάνω και να μας λένε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις προς δύο κατευθύνσεις.

Η μια για τη Βελτίωση των Δημοσίων Οικονομικών και η άλλη για τη Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας.!!!

Την πρώτη την πέτυχαν με τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τη δεύτερη πως θα την πετύχουν; 

Για ποια ανταγωνιστικότητα ομιλούν, όταν κανένα από τα μέτρα που εισηγούνται δεν αποσκοπεί προς αυτή τη κατεύθυνση; Η ανάπτυξη θα γίνει μέσω της μείωσης των συντάξεων και των μισθών και της εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

Χρήμα δεν υπάρχει στην αγορά, επενδύσεις δεν πραγματοποιούνται, ο αγροτικός τομέας δεν μπορεί να παράγει πια προϊόντα που μέχρι πρόσφατα "κατάφερναν" να δημιουργήσουν οι ελάχιστοι αγρότες που έμειναν να προσπαθούν να δουλέψουν την γη τους. Οι περισσότεροι συνεταιρισμοί διαλύθηκαν.

Παραγωγή λοιπόν σχεδόν ανύπαρκτη, με ελάχιστες εξαιρέσεις εξαγωγών . 

Ακόμα και ο τομέας της Αλιείας δεν υποστηρίζεται ως όφειλε το Κράτος να κάνει σε μία χώρα που το 99% του εδάφους της ακουμπάει θάλασσα... Εκτός και αν εννοούν βελτίωση της ανταγωνιστικότητας , την ''παροχή υπηρεσιών''.... διότι και εδώ ο Τουρισμός μας έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα και μόλις που διατηρείται χάριν στις ιδιωτική πρωτοβουλία που και αυτή πλήττεται σφοδρά...

Όσα λοιπόν μέτρα και να ψηφισθούν, θα είναι "Πολιτικά Μνημόσυνα'' αυτών που θα τα ψηφίσουν. Αλλά κυρίως και όλων όσων γίνουν υποστηρικτές τέτοιων λογικών παρακμασμένων και οπισθοδρομικών. 

Θέλει λέει ο κ. Σαμαράς μια Ελλάδα που να επιμένει για να βγει από τη κρίση και να κερδίσει αυτό το στοίχημα, μια Ελλάδα αναξιοπαθούσα, μια Ελλάδα απεγνωσμένη, μια Ελλάδα που αν δεν εξαθλιωθεί δεν θα σωθεί δηλαδή!!!!!!! 


Αυτό μας είπε ο Πρωθυπουργός μιας Κυβέρνησης που δεν ανταποκρίνεται στη ψήφο του Ελληνικού Λαού......

Στη συνείδηση του λαού, μένουν αναπάντητα ερωτήματα.

Και όσοι επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση, όσο αυτή δεν είναι πειστική, ο λαός θα τους θεωρεί το λιγότερο αποτυχημένους και εντολοδόχους ντόπιων και ξένων οικονομικών συμφερόντων.

Διότι το Δημόσιο Χρέος, δεν συσσωρεύτηκε από το 2008 και μετά, όπως πολύ έντεχνα προσπαθούν όλοι κάθε βράδυ από τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης να μας πείσουν, μετά τους πολιτικούς......, αλλά και ούτε ο υπερδανεισμός της χώρας, ούτε η διαφθορά, ούτε η μεγάλη φοροδιαφυγή, ουτε ξαφνικά η Δημόσια Διοίκηση έγινε κακή.

Κακ(οί) όμως και "φασιστικοί" έγιναν όλοι εκείνοι του πολιτικού συστήματος που "κατάφερε" μέσα σε 3 χρόνια να έχει 4 Κυβερνήσεις, με 4 πρωθυπουργούς μέσα σε ενάμιση χρόνο, εκ των οποίων οι 3 μη εκλεγμένοι από τον Ελληνικό λαό.

Αυτή είναι η εγγύηση που δίνουμε στους δανειστές μας και η σοβαρότητα με την οποία χειριζόμαστε τα σοβαρά προβλήματα του τόπου....αλλά και τα μαθήματα Δημοκρατίας !!!

Και αν είναι έτσι όπως ακούμε στη Βουλή από τα στόματά τους, γιατί δεν τα διόρθωναν; Τι τους εμπόδιζε; ή μάλλον γιατί δεν πήραν μέτρα προληπτικά ώστε να μη φθάσουμε στα άκρα; Διότι κανένας από τους Έλληνες δεν είναι αφελής πλέον. 

Είναι δεμένοι οι περισσότεροι από όλους τους πολιτικούς με τη SIEMENS, με τα υποβρύχια, με το Βατοπέδι και τόσα άλλα που θα έπρεπε η δικαιοσύνη να έχει παρέμβει…. 

Αντίθετα από το 2005 και μετά πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν στην χώρα μας, απολύθηκαν εργαζόμενοι ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε χώρες των Βαλκανίων. Τι κάνατε τότε για αυτό κύριοι; 

Μήπως επιδοτήσατε και κάποιους από αυτούς; Μήπως με την αδιαφορία σας ωθήσατε τους επιχειρηματίες να σώσουν ότι μπορούσαν και στο κάτω κάτω, αναρωτιέμαι γιατί να μη το κάνουν, ή τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στη θέση τους, τη στιγμή που βλέπουν ένα κράτος «μπάχαλο» ένα κράτος που δεν στηρίζει και υποστηρίζει τα παιδιά του, παρά κάνει το κάθε τι για να εξαφανίσει ότι υγιές μπορεί να υπάρξει….

Όσο λοιπόν, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτικοί,Τεχνοκράτες, Οικονομολόγοι και Μεγαλοτραπεζίτες, δεν δίνετε ΜΙΑ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, για τους λόγους που οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση, όσο δεν σκέπτεστε με ανοικτό μυαλό υπέρ της Ελλάδας μας, όσοι δεν σκέφτονται δημοκρατικά, άλλο τόσο θα οδηγούμαστε προς τα πίσω. 

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να μιλάει για την εύθραυστη γεωπολιτική ισορροπία στη περιοχή μας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε όμως τις διπλωματικές δυνατότητες εκμετάλλευσης όλων των ευκαιριών που έχουμε ή γινόμαστε ραγιάδες σιγά στην ουσία, προς τα συμφέροντα άλλων κρατών....;

Φέρατε στη Βουλή ένα Νομοσχέδιο που καταργεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του εργαζόμενου...προς όφελος των ολίγων..

Καταθέσατε ένα νομοσχέδιο με δυσοίωνες επιπτώσεις για τους Έλληνες... μας οδηγείτε στη μιζέρια. Γιατί;

Καταθέσατε μέτρα επώδυνα και επικίνδυνα για τη καθημερινότητά μας πια και αυτό θα το διαπιστώσουμε δυστυχώς όλοι σύντομα.... 


Εδώ, πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας χώρες που τα λαμβάνουν, ενώ έχουν ακόμα ισχυρές εξαγωγές, σκεφτείτε Κύριοι λίγο τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα μας.... 

Παίζετε επικοινωνιακά παιγνίδια δήθεν δυσκολίας ψήφισης των μέτρων, άλλοι είπαν θα τα ψηφίσουν αλλά μετά όχι και μετά τα δέχθηκαν αναγκαστικά,για το καλό της Ελλάδας και άλλοι ακόμα διαπραγματεύονται για τον αναμενόμενο ανασχηματισμό για να έχουν πλεονέκτημα στην εξουσία.... φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που ναι, είναι σταθεροί σε ότι η συνείδησή τους προστάζει... δεν φθάνουν όμως… 

Μας εξοντώνουν τα τεκμήρια και τα άδικα μέτρα που έχουν παρθεί ως σήμερα, Σήμερα όμως έρχεται το πολυνομοσχέδιο να μας εξαφανίσει ...

Ως τεκμήριο θεωρείτε το "παιδί"!!! Ακούστε πόση σημασία δίνεται στο κίνητρο δημιουργίας οικογένειας και αύξησης του πληθυσμού μας..

Υγεία Δημόσια; Ξεχάστε τα 5 ευρώ. Τώρα θα πληρώνουμε 25 σε κάθε επίσκεψή μας σε δημόσιο νοσοκομείο !!!!!

Και την ίδια στιγμή, ακριβώς μετά την επιτυχή εκλογή του Προέδρου της Αμερικής κ. Ομπάμα, έρχεται η κ. Μερκελ να λέει ότι:

1ον δεν μπορείτε Κύριοι, να εισπράξετε τους φόρους στην Ελλάδα επειδή είστε Υδροκέφαλη Κυβέρνηση...

2ον Δεν μπορείτε να έχετε μια Κυβέρνηση που οι Υπουργοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους... 

Τι άλλο περιμένουμε να μας πει; Να σκεφτούμε μήπως ότι έχει δίκιο;

Μιλάει ο κ. Βενιζέλος για ένδυα πολιτικών επιχειρημάτων, αναφερόμενος στη λίστα Λαγκαρντ...

Να μας απαντήσει γιατί τη κράτησε τόσο καιρό στη τσέπη του...

Μιλάει σήμερα στη Βουλή για υποχρεωτική επιλογή ταχείας δημοσιονομικής πολιτικής, τη στιγμή που έλεγε ως υπουργός Οικονομικών ότι θα κάνει διαπραγμάτευση....επειδή δεν θεωρούσε τα μέτρα σωστά για τη χώρα....Τώρα; τα καλά και συμφέροντα....

Αυξήθηκε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής… και όλοι οι πολιτικοί αλλά και οι δημοσιογράφοι των μεγάλων συγκροτημάτων, κάνουν ότι είναι δυνατόν για να το ενισχύουν….

Ο λαός, πιστεύουν όλοι αυτοί , ότι έχει πάθει σύγχυση; 

Ότι δεν έχει κριτήριο να δικάσει να καταδικάσει ή να επικροτήσει;

Δεν τρομοκρατείται πια ο λαός με διλλήματα του τύπου υποταγής ή χρεοκοπίας…!!!

Ελεύθερος είναι αυτός που κόβει ή απαλλάσσετε από τα δεσμά, είπε ο κ. Σαμαράς!

Θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό, διότι προφανώς εσείς κ. Πρωθυπουργέ δεν συνειδητοποιήσατε τι ακριβώς είπατε με την φράση σας αυτή!!!!!!!!!

Ο λαός θα δώσει απάντηση με τον τρόπο του στο δίλημμα που μπαίνει….. Η ιστορία το αποδεικνύει και η ιστορία δεν διαψεύδεται!!

Την θεωρία των Άκρων κ. Σαμαρά, εσείς τη δημιουργήσατε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...