Σελίδες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

"Όλοι οι έμποροι στους δρόμους"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίτερα σήμερα το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, ενόψει της αυριανής κινητοποίησης. Τι απαντήσεις δόθηκαν για την ξεχωριστή κινητοποίηση, την κατάληψη της ΔΟΥ κλπ
Ο πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Παναγιώτης Μπεσίνης, πλαισιωμένος από μέλη της Διοίκησης, αναφέρθηκε στην σημασία της μαζικής συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση, που να θυμίσουμε προγραμματίζεται ξεχωριστά σε σχέση με τις άλλες δυο που γίνονται στο Αγρίνιο, αν και ο κ. Μπεσίνης, αρνήθηκε ότι αυτό λειτουργεί "διασπαστικά".
Αρχικά παρουσίασε το πλάνο των αυριανών κινητοποιήσεων των εμπόρων που περιλαμβάνουν ωριαία συμβολική κατάληψη στην ΔΟΥ στις 8 το πρωί, ενώ θα.... ακολουθήσει δράση στον πεζόδρομο της Παπαστράτου, μεταξύ των δυο άλλων κινητοποιήσεων που γίνονται την ίδια ώρα στην πλατεία Δημοκρατίας (ΠΑΜΕ) και την πλατεία Ειρήνης (ΟΕΒΕ, ΑΔΕΔΥ, κλπ)
Παρέθεσε τα ζητήματα στα οποία ο εμπορικός κόσμος αντιδρά, καθώς και αυτά για τα οποία παλεύει και συγκεκριμένα είπε: "Λέμε όχι στην κατάργηση του αφορολογήτου, την φορολόγηση στο 35%, στα χαράτσια, στα καρτέλ και τις πολυεθνικές, στις φοροαπαλλαγές των πολυκαταστημάτων, στην καταλήστευση του ΟΑΕΕ, στο έκτρωμα που λέγεται ΕΟΠΥΥ, στην ακρίβεια στην ανεργία και την απελευθέρωση του ωραρίου. Αντίθετα λέμε ναι στο αφορολόγητο στις 20 χιλιάδες ευρώ και στις 40 χιλιάδες για τετραμελή οικογένεια, μείωση της φορολογίας στο 15% για τους μικρούς εμπόρους, αύξηση στο 45% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, μηδενικό ΦΠΑ για είδη πρώτης ανάγκης, κατάργηση των νέων φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, δημόσια ασφάλιση και υγεία, κατάργηση των μνημονίων.
Ο κ. Μπεσίνης όμως έστειλε και πολιτικό μήνυμα, αποκαλώντας "πολιτική απάτη" την σημερινή κυβέρνηση, καλώντας τους πολίτες να αντιληφτούν ποιοί είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση που βιώνουν και να αντιδράσουν στις επιλογές της συγκυβέρνησης.
Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την κινητοποίηση που κάνουν οι έμποροι, είπε πως η απόφαση για την κινητοποίηση λειτουργεί ενωτικά και όχι διασπαστικά και έχει σαν νόημα την ανάγκη συμμετοχής όλων , ώστε ουσιαστικά οι κινητοποιήσεις στο κέντρο να γίνουν μια μεγάλη συγκέντρωση.
Ακόμη, για το θέμα της κατάληψης της ΔΟΥ, απάντησε στα περί "διευκόλυνσης των τυχόν απεργοσπαστών εφοριακών" λέγοντας πως η κατάληψη θα είναι συμβολική, θα γίνει μόνο για μια ώρα την στιγμή που η ΔΟΥ θα ανοίξει νωρίτερα.
Σε άλλη ερώτηση τόνισε πως οι διεκδικήσεις δεν είναι υπερβολικές, μια περίοδο που τα αυτονόητα χαρακτηρίζονται κατακτήσεις.
Τέλος, σχολιάζοντας πρόσφατη ανακοίνωση που υπήρχαν σαφείς αιχμές κατά κάποιων κλάδων που δεν απήργησαν στην προηγούμενη γενική απεργία, είπε: "Η ανακοίνωση μας, μπορεί να προκάλεσε αίσθηση αλλά η εικόνα από ορισμένους κλάδους συναδέλφων στην προηγούμενη απεργία ήταν απαράδεκτη. Οι συνάδελφοι πρέπει να αντιληφθούν ότι νομοτελειακά, όταν κλείσουμε εμείς θα κλείσουν και αυτοί. Δεν γίνεται κάποιοι να κάνουν πάρτι τζίρου, την ημέρα των απεργιών του κλάδου". Παράλληλα σχολίασε θετικά το κάλεσμα του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού, οι καταναλωτές να μποϋκοτάρουν όσες επιχειρήσεις λειτουργήσουν την ημέρα της απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...