Σελίδες

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εποχικοί Πυροσβέστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για το διαγωνισμό των 1.386 εποχικών πυροσβεστών.

Στα χέρια του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με το οποίο εγκρίνεται η πρόσληψη 1.386 εποχικών πυροσβεστών. Το έγγραφο που υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή θα πρέπει να λάβει έγκριση από το ΣτΕ, όπως προβλέπεται για προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο.
Μόλις υπάρξει αυτή η ειδική έγκριση, θα ανάψει το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει η κάλυψη των θέσεων μετά την έκδοση σχετικής προκήρυξης η οποία υπόκειται στον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Η καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης -κανονικά το προσωπικό αρχίζει να απασχολείται στις αρχές Μαΐου με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου- αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα για την .....
τρέχουσα χρονιά οι εποχικοί πυροσβέστες να απασχοληθούν μόνο για 6 μήνες αντί για 8 που διαρκούν συνήθως οι συμβάσεις τους.
Οι τέσσερις βασικές ειδικότητες που θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι εργάτες πυρόσβεσης διάσωσης, οδηγοί πυροσβεστικών οχημάτων, εργάτες οδηγοί αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων και πυροφύλακες.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έλληνες πολίτες και να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία (σύμφωνα με όσα ορίζονται για την κατάταξη των μόνιμων πυροσβεστών).
Παράλληλα, απαιτείται να μην έχει καταγγελθεί η σύμβαση πρόσληψης όσων έχουν επαναπροσληφθεί στη Δασική ή Πυροσβεστική Υπηρεσία ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης για λόγους πειθαρχικούς ή υπηρεσιακής ανεπάρκειας.
Για την πρόσληψη προβλέπονται επίσης συγκεκριμένα όρια ηλικίας. Ειδικότερα, όσοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις των εργατών πυρόσβεσης διάσωσης θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 50ό έτος, για τις θέσεις οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 55ο.
Αντιστοίχως, για τις θέσεις εργατών οδηγών αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 40ό έτος και τέλος για τις θέσεις πυροφυλάκων, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 55ο.
Στην κατηγορία θέσεων για εργάτες οδηγούς αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων δεν μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα γυναίκες (αρχική προϋπόθεση για τις θέσεις αυτές αποτελεί εξάλλου η υπηρέτηση της στρατιωτικής θητείας στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων).
Αντίθετα, στις θέσεις εργατών πυρόσβεσης διάσωσης το 10% καλύπτεται υποχρεωτικά από γυναίκες.
Στην κατηγορία οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων απαιτείται και η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης τουλάχιστον Γ' κατηγορίας.
Θα ακολουθήσει η πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων βάσει των προσόντων των υποψηφίων, μεταξύ των οποίων θα ληφθούν υπόψη η εντοπιότητα, η ανεργία, η ύπαρξη ανήλικων τέκνων, η πολυτεκνία, η προϋπηρεσία ως εποχικών πυροσβεστών κ.λπ. Στη συνέχεια, όσοι καταταγούν στις πρώτες θέσεις των πινάκων επιλογής, θα κληθούν να υποβληθούν σε υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις.

Με βάση τη μέχρι σήμερα πρακτική, οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται στις έδρες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Σώματος στις οποίες προκηρύσσονται θέσεις, ενώ σε περίπτωση που πρόκειται για θέσεις σε νησιά μπορούν να κατατεθούν και στα επιμέρους Πυροσβεστικά Κλιμάκια (υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν Πυροσβεστική Υπηρεσία).



(πηγή: Τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...