Σελίδες

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

μια καμπάνια, μια υποψηφιότητα, ενας φερετζές για δύο...

Λάβαμε απο την "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ" το πιο κάτω άρθρο που υπογράφει ο Π. Μέλιος και το δημοσιεύουμε:
Οι προεκλογικές ζυμώσεις στο ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά βρήκαν ιδιαίτερη εφαρμογή στο Αγρίνιο. Ίσως γιατί για την ηγετική ομάδα του ΣΥΝ ο νομός Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί οδηγό για αυτό που ονομάζεται διεύρυνση προς τους "πασοκογενείς"'.Θα την αναλύσουμε τη συγκεκριμένη κατεύθυνση στη συνέχεια, γιατί στην πραγματικότητα εκεί βρίσκεται το πολιτικό υπόβαθρο για τη σύγκρουση γραμμών γύρω από τον μετεκλογικό προσανατολισμό, τις συνεργασίες, κοντολογής γύρω απο την πολιτική φυσιογνωμίατου πιο ελπιδοφόρου ενωτικού-ριζοσπαστικού εγχειρήματος της Αριστεράς. Το πώς θα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπιστοσύνη του εργατολαικού ρεύματος στις εκλογές, είναι το βασικό διακύβευμα αυτής της συζήτησης.
Η απόφαση του Α. Καραγιάννη να συνεργαστεί σαν ανένταχτος αγωνιστής με το ΣΥΡΙΖΑ στην κρισιμότατη αυτή εκλογική αναμέτρηση είναι αποκαλυπτική του οτι μεγάλο τμήμα της αντίστασης επιλέγει τη μαζική Αριστερά σαν εργαλείο παρέμβασης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αν υπήρχαν 100άδες συναγωνιστές σαν τον Α. Καραγιάννη ο κόσμος θα ....... ηταν ενα καλύτερο μέρος για τη μαχόμενη Αριστερά. Αυτό είναι βέβαιο, αρκεί η Αριστερά να αναδεικνύεται στους αγώνες σαν πρωτοπόρα δύναμη που θέλει να μάθει απο το κίνημα,να προσφέρει την πολιτική και οργανωτική της πείρα στην οργάνωση των αντιστάσεων και κυρίως να επικαιροποιήσει το όραμα του σοσιαλισμού-της εξουσίας δηλ. των εργαζόμενων ανθρώπων σαν τη μόνη εναλλακτική στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού που δεν είναι άλλος απο τον καπιταλισμό της εποχής μας.Χωρίς εναλλακτική αντιπρόταση,συνολική σαν την επίθεση που δέχεται η εργασία ,που να βάζει το θέμα της εξουσίας, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.
Είναι αδύνατον να αποφύγουμε μερικές σκληρές κουβέντες.Κυρίως εφόσον αντιληφτήκαμε ότι απέκτησε όψιμους θαυμαστές η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την παιδική βιβλιοθήκη του Αγρινίου. Θα επισημάνουμε τί ήταν αυτο που την έκανε επιτυχημένη παρέμβαση.
Ας σηκώσουμε  όμως τον πρώτο φερετζέ.  συνεχίζεται εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...