Σελίδες

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δήλωση Παπαδήμου από την Κύπρο για αναβολή των εκλογών ;

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι η αιτία για παράταση των εκλογών;
Ο Λουκάς Παπαδήμος από την Κύπρο ανέφερε ότι η ολοκλήρωση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος θα έχει γίνει έως τις 20 Απριλίου.
Το γεγονός και μόνο ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι ένα από τους βασικούς σκοπούς ύπαρξης της μεταβατικής κυβέρνησης, χτύπησε τα καμπανάκια στην Ελλάδα, ανοίγοντας και πάλι τα σενάρια για ..... αναβολή των εκλογών, μικρή ή λίγο πιο μεγάλη.
Μέχρι στιγμής ξέραμε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γινόταν Μ. Τρίτη ή Μ. Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα πήγαινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια από τις δυο παραπάνω ημέρες, Μ. Τετάρτη να έκλεινε η Βουλή για να στηθούν κάλπες στις 6 Μαΐου.
Το γεγονός ότι το θέμα των τραπεζών παίρνει διορία έως τις 20 Απριλίου έχει πολλές προεκτάσεις:
Πρώτον οι εκλογές μάλλον δεν θα γίνουν στις 6 Μαΐου. Το έχουμε ξαναπεί ότι προσπαθούν να βρουν τρόπο μικρής – τουλάχιστον – αναβολής.
Δεύτερον, η 20η Απριλίου δεν είναι τυχαία ημέρα… Είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις τράπεζες να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το οικονομικό έτος 2011. Συνεπώς, οι ανακοινώσεις θα πάρουν και νέα παράταση (ήταν αρχικά για τα τέλη Μαρτίου).
Τρίτον, η στιγμή που έκανε αυτή την δήλωση ο Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι τυχαία. Σήμερα λήγει η προθεσμία που είχαν οι τράπεζες για να καταθέσουν το σχέδιο κεφαλαιακής τους ενίσχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...