Σελίδες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Οι δάσκαλοι του Αγρινίου συσκέπτονται...

Από τη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου. Φωτο http://www.agrinionews.gr/?p=55892
Δείτε το VIDEO εδώ 
Tην Τετάρτη 7 Μαρτίου θα γίνει η τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αγρινίου. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το Δ.Σ. του Συλλόγου στα γραφεία του στο Αγρίνιο την ερχόμενη Τέταρτη  το πρωί πραγματοποιείται η γενική συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου αφού  την  Παρασκευή  στην Αθήνα θα γίνει η συνεδρίαση των προέδρων όλων των Συλλόγων της χώρας, με σοβαρή πιθανότητα εξαγγελίας κινητοποιήσεων.

Για τα ζητήματα αυτά, συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα Δευτέρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αδάμης Σπύρος μαζί με όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Τα βασικά ζητήματα που «καίνε» δασκάλους και νηπιαγωγούς είναι:

1.    Η ανεργία τον κλάδο. Με τις περικοπές περίπου 100 εκατομ. από το ΠΔΕ του Υπουργείου Παιδείας, από την επόμενη χρονιά ο κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με ...
την μείωση θέσεων, για αναπληρωτές, ειδικότητες και ωρομισθίους. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε σοβαρές δυσλειτουργίες σε όλη την Ελλάδα

2.    Η  δραματική μείωση των μισθών που μέχρι στιγμής αγγίζει το 25% με 30% 
3.    Οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Δεν υπάρχει πρόβλημα στον νομό, αλλά αποτελεί πληγή για όλη την Ελλάδα. 
4.    Καμία επαρκής απάντηση δεν δίνεται για τον ΕΟΠΥΥ και τον τρόπο ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Δημοσίου είναι καθημερινή.
5.    Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου που από την μια καλεί τον εκπαιδευτικό να μπει σε εγρήγορση για την παιδαγωγική του λειτουργία, αλλά σήμερα αυτή βρίσκεται σε μια δυσανάλογη κατάσταση σε σχέση με την μισθοδοσία του, αφού είναι κακοπληρωμένος. Αμείβεται άσχημα και του ζητείται η μεγίστη απόδοση, χωρίς να του εξασφαλίζεται το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον και από την άλλη πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η κατάσταση της πλήρους ανασφάλειας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.
6.    Τα πρόβλημα των υποδομών. Υπήρχαν υποσχέσεις για  διαδραστικούς πίνακες, παράλληλη στήριξη, πιλοτικά προγράμματα κλπ δυστυχώς αυτά δεν περπατήσανε με ευθύνη του Υπουργείου και τον Μάρτιο να γίνονται αποσπασματικοί διορισμοί, δεν υπάρχουν ακόμη βιβλία , σε μια χρονιά με παροχή υλικού με φωτοτυπίες
Σύμφωνα με τον κ. Αδάμη, «στόχος της συνάντησης που θα γίνει σε επίπεδο προέδρων την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα, είναι να χαραχτεί ένα αγωνιστικό πλαίσιο κινητοποιήσεων για να βρεθεί ένας καινούργιος δρόμος  διεκδικήσεων για να είναι και πιο αποτελεσματικός
Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να  έχουν εναλλακτική μορφή με την διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής του εκπαιδευτικού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...