Σελίδες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"Μάθε παιδί μου γράμματα" μέσα στο κρύο...

Κάποτε οι μαθητές για να πάνε σχολείο, εκτός του ότι περπατούσαν αρκετά χιλιόμετρα, για να ζεσταθούν ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν και από ένα ξύλο για τη σόμπα που τους ζέσταινε. Σήμερα εν έτη 2012, εν μέσω οικονομικής κρίσης με αυτούς που τη δημιούργησαν να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το πως θα ζεσταθούν και πως θα φάνε τα παιδιά τους, οι μαθητές στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν θέρμανση, ενώ σιγά σιγά ξεκίνησαν και τα συσσίτια.
Σήμερα αρκετά σχολεία στο Αγρίνιο αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα με τη θέρμανση αφού δεν υπάρχουν κονδύλια για να προμηθευτούν πετρέλαιο.
Σχολεία όπως το Μουσικό σχολείο, το 6ο Δημοτικό, δεν έχουν χρήματα να .... βάλουν πετρέλαιο και αναγκάζονται οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων να μαζεύουν χρήματα για να πληρώσουν οι ίδιοι τη θέρμανση των παιδιών τους.

Αν αυτό είναι δημόσια και δωρεάν παιδεία...τότε ποια η διαφορά από την ιδιωτική;

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Β' ΕΛΜΕ τα σχολεία τόσο του Αγρινίου όσο και της ευρύτερης περιοχής, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση.

Γονιός που το παιδί του φοιτά στο Μουσικό Σχολείο λέγεται ότι γέμισε τη δεξαμενή πετρελαίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου προχώρησε σε συνέλευση όπου εκεί αποφασίστηκε ο κάθε μαθητής να δώσει ένα ευρώ ώστε να συμπληρωθεί ένα ποσό για να αγοραστεί πετρέλαιο.

Στην Αμφιλοχία Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησε τη βοήθεια μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στην περιοχή ώστε να καταφέρουν να αγοράσουν πετρέλαιο.

Ο Φεβρουάριος μπήκε με πολύ άγιες διαθέσεις και όπως δείχνουν τα πράγματα το “μάθε παιδί μου γράμματα” λιγοστεύει σε πολλές οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...