Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΟΤΑ: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ» ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 2»



Προσπάθεια για «εσωτερική» αποκέντρωση των δήμων και των περιφερειών, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες σε αντιδημάρχους (άρθρο 1) και αντιπεριφερειάρχες, αλλά και ήδη υφιστάμενες (άρθρο 4) και νέες Επιτροπές (άρθρο 3), οι οποίες δημιουργούνται, κάνει ο «Καλλικράτης 2», ο οποίος δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση στην ΚΕΔΕ, στην ΕΝΠΕ και στους εκπροσώπους των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση. Αυτή η επιχείρηση αποκέντρωσης είναι ακόμη πιο εμφανής στους νησιωτικούς δήμους με την ενίσχυση του προέδρου της νησιωτικής κοινότητας (άρθρο 2).

Επίσης, με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θεσμοθετείται το ....
πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (άρθρο 14), τα κοινωνικά παντοπωλεία (άρθρο 15), ενώ στο Τρίτο Κεφάλαιο (άρθρα 16 έως 21) γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης της δημιουργίας των ΦΟΔΣΑ. Επιπλέον, καθιερώνεται το κοινωνικό τιμολόγιο των ΔΕΥΑ (άρθρο 11), ενώ επιλύονται εργασιακά θέματα για εργαζόμενους στους δήμους (άρθρο 13) αλλά και τα δημοτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις (άρθρο 12).
Παράλληλα στο νομοσχέδιο υπάρχουν ρυθμίσεις για την αποκεντρωμένη διοίκηση και την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο, ευρωπαϊκής Οδηγίας για ζητήματα μεταναστών υψηλής ειδίκευσης.

.............................................................................................
Για τις βασικές αλλαγές που θα έφερνε ο «Καλλικράτης 2» στους ΟΤΑ, έτσι όπως τους είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, κλικ εδώ.
Για τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή και το τι είχαν ζητήσει οι σύνεδροι από το ΥΠΕΣ, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...