Σελίδες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Συζήτηση για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Αγρινίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Φτώχεια σε όλα!
Κυρίαρχο θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου απόψε Τετάρτη 7-12-2011, ήταν το Επιχειρησιακό Σχέδιο του δήμου, για την τριετία 2012-2014. Ένα θεωρητικό πρόπλασμα με ουτοπίες και συστημικούς βερμπαλισμούς θα τεθεί τελικά σε διαβούλευση ως σχέδιο μεταξύ των ειδικών και χωρίς τη συμμετοχή προφανώς των δημοτών, όπως πάντα. 
Το σχέδιο και οι προτάσεις που ανέπτυξε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν τίποτε άλλο από μια πολυσέλιδη, κακογραμμένη και ασύνδετη .......
μελέτη που χρησιμοποιείτε συνήθως από τεχνοκράτες της εξουσίας και θεσμικούς παράγοντες του κράτους (χωρίς ρεαλισμό και πόρους), όταν δεν υπάρχει έργο και πολιτικές ανάπτυξης σε κάποια περιοχή. Δηλαδή συζήτηση να γίνεται! Έχουμε δει αρκετά τέτοια στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης στα χαρτιά. Δεν έχουμε δει όμως στο Αγρίνιο της μεγάλης ανεργίας και της φτώχειας, κάποια φωτεινή και οραματική πρωτοβουλία για να "ξεκολλήσει" η πόλη από την αδράνεια και την ανέχεια που την διακρίνει χρόνια τώρα. 
Την σημασία του Επιχειρησιακού Σχεδίου, υπερασπίστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η πλειοψηφία (μίλησαν ο δήμαρχος και ο Γ. Ζαμπάρας μόνο), ενώ αντιθέτως η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του, χωρίς να προτείνει ταυτόχρονα κάτι το οραματικό και χωρίς συνοχή ως ομάδα μάλιστα.... Με απών τον κ. Σταμάτη.
Το μοναδικό θέμα που ξεχώριζε στην ημερήσια διάταξη (όλα τα άλλα ψηφίστηκαν σε μισή ώρα!), το δημοτικό συμβούλιο πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση ώστε να μπει στο τελικό του στάδιο το Επιχειρηματικό Σχέδιο του δήμου για την επόμενη τριετία, μέσα από διαδικασία διαβούλευσης που ήδη έχει ανοίξει.

Στο θέμα των πόρων και την έλλειψη διάθεσης αγωνιστικής διεκδίκησης από τον δήμο, επισήμανε ο κ. Νικάκης, από την «Λαϊκή Συσπείρωση». Σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, που περιγράφονται μέσα στο αρχικό Σχέδιο, όταν η ανεργία φτάνει στο 25% και οι πολίτες συνωστίζονται στα Κοινωνικά Παντοπωλεία. «Απαιτήστε τους πόρους που δικαιούται ο δήμος και θα είμαστε μαζί σας. Δείχνετε μια διαχειριστική τακτική και αδράνεια» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νικάκης.
Οι φωτο είναι από το http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...