Σελίδες

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΝΕ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΕΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε και καλούμε κάθε φοιτητή να πάρει θέση καταδίκης απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο τραμπουκισμού και τρομοκρατίας που έλαβε μέρος την Τετάρτη 30/03 στα πλαίσια διάλεξης από πολυεθνική  TUV-RΗEINLAND για συστήματα ISO, HACCP   στο μάθημα  <<Συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ολική ποιότητα>>.
Τη στιγμή που οξύνεται και γενικεύεται η επίθεση Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε- ΤΡΟΪΚΑ που τσακίζει τη ζωή χιλιάδων φοιτητών και των λαϊκών  οικογενειών τους, τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα τους,  που ιδιωτικοποιείται  Υγεία κ Παιδεία και οδηγεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην ανεργία.
Τη στιγμή που νέος νόμος-πλαίσιο, που αναμένεται να κατατεθεί,   μεταφέρει περισσότερα βάρη στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών για να σπουδάσουν. Την ίδια στιγμή οι υπερασπιστές τους μέσα στα ιδρύματα (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) δεν χάνουν ώρα για να καλωσορίσουν τις επιχειρήσεις και να ετοιμάσουν το αυριανό στρατό υπεράσπισης. Την ώρα που πραγματοποιούταν η διάλεξη, δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών παρενέβησαν με υλικό και καλούσαν τους φοιτητές να παλέψουν οργανωμένα κατά των σχεδίων της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας και ολοκληρωτικής παράδοσης στις ορέξεις του κεφαλαίου.
Ο καθηγητής Θεοδωρίδης που παρευρισκόταν υπερασπίστηκε την παρουσία των επιχειρήσεων, από κοντά και στελέχη της ΠΑΣΠ που αποδοκίμασαν την παρέμβαση μας. Με λεκτικούς χαρακτηρισμούς προπηλάκισαν μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, έφτασαν σε σημείο να επιτεθούν με τραμπουκικό τρόπο. Έστειλαν μάλιστα ένα μέλος της ΚΝΕ στο νοσοκομείο.
Είναι βαθιά γελασμένοι οι νταβατζήδες των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα φιμώσουν και θα τρομοκρατήσουν τους πρωτοπόρους, αγωνιστές τα μέλη της ΚΝΕ που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών-σπουδαστών.
Αυτή είναι η στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέσα στα Πανεπιστήμια από την μία να τρέχει.......... τους φοιτητές σε στημένους διαλόγους και παράλληλα υποστηρίζουν την υποταγή της Παιδείας στο κεφάλαιο και από την άλλη να φιμώνουν το Μ.Α.Σ. που αντιστέκεται και απειθαρχεί στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ – Ε.Ε-τρόικα .Το Μ.Α.Σ. και οι επιτροπές αγώνα μπορούν να απαντήσουν στη διάλυση του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος ,που πρωταγωνιστούν το ΠΑ.ΣΟΚ., Ν.Δ. και οι γκρούπες των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ,ΕΑΑΚ. Να δώσουν την προοπτική  της πάλης των φοιτητών για την ανασύνταξη του φοιτητικού- σπουδαστικού κινήματος .
 Την ώρα που οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κάνουν τα πάντα για να οργανωθεί η πάλη των φοιτητών  ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα τους. Την ώρα που ηγούνται στην αποκάλυψη των ευθυνών της  κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα δίνουν όλα για την οργάνωση του αγώνα. Την ώρα που οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους βομβαρδίζουν το λαό της Λιβύης, που γονατίζουν τους εργαζόμενους της χώρας μας, που φέρνουν το νέο νόμο-έκτρωμα που μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις με δίδακτρα.
 Να ενωθούν οι φοιτητές και το κίνημά τους με το ταξικό εργατικό κίνημα.
Γιατί οι φοιτητές έχουν δύναμη. Ξέρουν με ποιον πρέπει να πάνε και ποιον πρέπει να αφήσουν. Τώρα να μπουν στον αγώνα και να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της οργάνωσης του κινήματος, σαρώνοντας την κυβέρνηση, τους προβοκάτορες και τους  τραμπούκους τους.
 Να φτιάχνεται καθημερινά το μεγάλο λαϊκό μέτωπο  εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, νεολαίας, γυναικών, που θα σαρώσει τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια ,που σήμερα κάνει πόλεμο μέσα και έξω , ενάντια στο λαό της Λιβύης, ενάντια στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα.
Καλούμε τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΠ  να απομακρυνθούν και να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιου είδους τραμπουκικές  πρακτικές αλλά και τον συμβιβασμό που καλλιεργεί η ΠΑΣΠ ως μηχανισμός υπεράσπισης του μεγάλου κεφαλαίου.
1/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...