Σελίδες

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

«Άνθρακες ο θησαυρός» αποδείχθηκε η πολύκροτη δημοσκόπηση στο Αγρίνιο



Στην επικαιρότητα βρίσκεται η αμφίσημη δημοσκόπηση της εταιρείας ΚΑΠΑ Research που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ στην επικράτεια του διευρυμένου δήμου Αγρινίου και παρουσιάστηκε την Τετάρτη 2-9-2010 στην έκδοση του φύλλου 370.
Συγκεκριμένα πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης και ύστερα από τις διαρροές που υπήρξαν (εμείς μάθαμε άλλα ευρήματα από αυτά που παρουσιάζονται) ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και φερόμενος ως (ανεξάρτητος) υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Β. Αντωνόπουλος με γραπτή ανοιχτή ανακοίνωσή του αμφισβήτησε την εγκυρότητά της και την αμεροληψία των ερωτημάτων της. Μίλησε δε για υποβάθμιση της δικιάς του υποψηφιότητας και σκανδαλώδης συγκρότηση του ερωτηματολογίου υπέρ φυσικά του κ. Μοσχολιού!  
Το γκάλοπ της εφημερίδας έγινε πολύ πρώιμα κατά την δικιά μας εκτίμηση αφού δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί οι δημότες ποιοι είναι ακριβώς οι υποψήφιοι και ποιο το αυτοδιοικητικό περιβάλλον. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξη τελικά στο δήμο Αγρινίου που ίσως επηρεάσει την κρίση των δημοτών.
Η έρευνα διεξήχθη την ίδια εβδομάδα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Σταμάτη και δεν ήταν δυνατόν να είχαν ενημερωθεί οι ψηφοφόροι επαρκώς για την τελική του κάθοδο στο δήμο Αγρινίου. Ούτε καταγράφεται η διείσδυσή του στους άλλους πολιτικούς χώρους (υπάρχει το παράδειγμα της νομαρχίας), εκτός και εάν δεν ενδιαφέρει αυτό το στοιχείο ως εύρημα την έρευνα της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»…  
Στη συγκεκριμένη στιγμή αυτός που «καιγότανε» για να γίνει η μέτρηση ήταν ο δήμαρχος κ. Παύλος Μοσχολιός για να…
πάρει «κεφάλι» στο εσωτερικό μέτωπο, αφού γνωρίζει το πρόσφατο γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ και ξέρει ποια θέση καταλαμβάνει ο ίδιος και ποιες θέσεις οι άλλοι συνυποψήφιοί του.
Τα αθροιστικό λάθος στο καίριο ερώτημα («Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε δημοτικές εκλογές εσείς ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο Αγρινίου;»), όπου εμφανίζεται το σύνολο των ποσοστών που έλαβαν οι απαντήσεις στο ερώτημα που τέθηκε να ξεπερνούν αθροιστικά την 100βαθμη κλίμακα (102%) είναι τυχαίο λάθος; ΟΧΙ γιατί φανερώνει, πέρα από το πρόβλημα της επιστημονικής της επάρκειας και την προχειρότητά της και τα πλασματικά στοιχεία της έρευνας που παρουσιάστηκαν  ώστε να μας οδηγεί στο συμπέρασμα να αμφισβήτούμε την εγκυρότητά της  στο σύνολό της.
Μια εφημερίδα της σοβαρότητας της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» όφειλε να είχε διασφαλίσει την αντικειμενικότητα και την επάρκεια των ερωτημάτων της δημοσκόπησης αν ήθελε να μην κατηγορείται τώρα ως ο επίσημος υποστηρικτής του κ. Μοσχολιού και ότι με τον τρόπο αυτό παραπλανά το αναγνωστικό της κοινό!

«Σπεύδω βραδέως»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...